there are millions and millions of people around

on my TV, walking my streets, making sounds

idag är det så mycket som jag vill skriva. 
det känns som att jag har medvind nu (samtidigt som jag har gått i motvind hela veckan). jag mår bra. jag trivs med så jäkla mycket just nu att det nästan känns löjligt. saker börjar falla på plats. mer frekventa samtal med mina vänner hemma i kombination med mina vänner (&robert) här gör att det känns annorlunda på ett annat sätt än förra året. & allt det nya roliga som jag hela tiden kommer på att jag vill göra. hur jävla bra det känns att se hur handlingar leder till något.

fältarbete 1 kursen är slut! & det känns å jäkla underbart. hade avslutande forum i fredags & jag gick därifrån & kände mig nöjd & stolt. det är en underbar känsla. detta firades med vin/stickning/idol kväll hos elina tillsammans med ida & sofia. en kväll som flög iväg för helt plötsligt va klockan halv 2 när jag trodde att den skulle vara ungefär 23. kanske är det som man brukar säga, tiden går fort när man har roligt. visst är det så!


idag har jag varit på arbetetsmuseum med Ida där det anordnandes rättvis handels forum. gick på en "grundkurs" i rättvis handel där det pratades om barnarbete, övertid, låga löner, alternativ handel och kaffe. det var spännande, även om det inte va så mycket nytt så va det intressant att få höra mer om rättvishandels visioner och historia. jag tycker att det är viktigt att tänka på vad man köper (vem som tillverkat det, under vilka förhållanden, transporten osv.) oavsett vad det är. men allra viktigast är nog kaffet. kaffe får man inte köpa utan att det är rättvismärkt. så är det bara.


jag kom på mig själv med att sitta där och tänka "men vad kan jag göra då?" och på något sätt börjat förlora hoppet om att världen någonsin ska förändras. men det gör den ju faktiskt, (men dock på olika sätt) och vi har alla en bidragande roll. jag minns när jag läste sociologi i Göteborg och vi alltid skulle utgå från Margret Archers analytiska dualism som i en mer kortfattad form innebär (men ändå med risk att låta väldigt invecklat) att i tid 1 så möter och föregår strukturella villkor en interaktion (strukturen skapar villkor för den kontext i vilken handlingarna utspelas.) mellan tid 2 och tid 3 sker den sociala interaktionen. här kan man välja att handla eller inte handla för att förändra eller att bevara strukturerna. mötet med strukturella villkor resulterar sedan i en elaboreringsprocess i tid 4. där reproduceras eller transformeras strukturen. elaborationen är alltså ett resultat av den tidigare fasens sociala interaktion. det viktiga i detta tycker jag dock ligger i att även om man i tid 3 inte väljer att göra något så reproducerar man ändå de redan befintliga strukturerna. att inte handla är alltså ändå ett handlande i sig!


Vi är tänkande individer, har egna krafter och står inte handfallna gentemot social strukturer. Vi kan antingen anpassa oss eller göra motstånd. Detta framhålls som handlingens konsekvenser, att man antingen transformerar eller reproducerar. Människor är alltid aktiva i reproduceringen eller transformeringen och detta är en cykel som aldrig upphör.
 

jag tycker om sånahär dagar som leder till ökad medvetenhet. jag tycker om det & själv så tar jag ett steg i taget. ibland önskar jag att jag kunde engagera mig i allt. fast det kan man ju egentligen. alla kan ju göra något. att göra akitva och medvetna val, det är engagemang det med.


and I can walk with them, I love them, I need them


I said there's nothing that I can do for you you can't do for yourself

he said oh yes you can, just hold my hand, I think that that would help

denna dagen har känts som raka motsatsen till gårdagen. jag har hunnit med biblioteket, (ca 200 sidor - effektivitet på hög nivå) möte med k angående klubbidén & möte med asylgruppen. men dagen har som vanligt bara flugit iväg & även om jag har uträttat mycket så förstår jag inte vart tiden tar vägen. givetsvis inser jag att om jag steg upp några timmar tidigare så skulle jag hinna med ännu mer. men det tar emot där. min sömn är viktig. & då jag ännu inte lyckats lära mig att somna innan klockan ett så måste jag nog behålla mina sovmornar.


imorgon är det gruppträff & förberedning inför fredagens forum. jag har ingen som helst lust. men, så är det ibland.

you can't compose yourself
It's best to compose a poem
an honest verse of longing
or a simple song of hope

there are times that walk from you like some passing afternoon

jag tror att jag är kär i min bloggs nya utseende. tänk att jag har pusslat ihop allt det där själv.
jag är rätt bra ändå
.

den här dagen har varit en enda stor dimma. jag vaknade upp hos robert utan att jag egentligen hade somnat. tog på mig mina mjukisbyxor & vandrade hemåt & satte mig här. sen så hände det något & tiden bara flög iväg. det har hänt alltför ofta det senaste. det är det där med att gå från tanke till handling som tycks vara alldeles för svårt för mig, för jag lyckas med det så sällan. min att göra lista växer för varje dag som går.

men, det är aldrig för sent att ta tag i det & det bevisade jag nog för mig själv idag ändå. oeffektiv fram till klockan 4 och sen (mellan one tree hill) lyckades jag ringa till studentbo för att diskutera uppsägningen av mitt kontrakt, killen som bor i lägenheten jag ska flytta in i & diskutera inflyttning (varför måste det va så krångligt att flytta!?) & sen klockan halv sju, efter att ha väntat på promenad med ida från klockan 3 så bestämde jag mig för att gå ut & gå själv. ida är ida & givetsvis så överraskade hon mig efter att jag hade gått en riktigt bra runda & vi avslutade promenaden med en omgång biljard. så när jag tänker efter på dagen så har jag inte varit så jäkla slö ändå. sen så ska man ju inte förringa att jag faktiskt lyckats designa två bloggar också.

men, problemet är väl att effektivitet för mig är räknat i antal sidor lästa i kursliteraturen. och det antalet, mina kära vänner, det är noll idag. 


  

varje gång jag tar en promenad här i norrköping så fördjupas min kärlek till den här staden.
det är så jäkla vackert.


there are things that drift away like our endless, numbered days

close your eyes to the suns blinding light


nej, jag kunde inte hålla mig. jag hade ju bestämt mig för att låta min blogg behålla sin höstklädsel för ett tag. men jag har helt enkelt för mycket tid över (hmm, egentligen inte kanske) till att sitta & pilla med såna här saker & jag börjar finna det väldigt avslappnande och roligt.

jag tror att jag tycker om min nya blogg. den är mer mig nu än någonsin. & jag tror att jag kommer kunna låta den vara för ett tag nu.


cause open eyes will be
infected with politics
and even a smart girl can end up
with a bomb strapped to her chest

a brain that never stops ticking

sometimes an on-off switch would sure come in handy


kanske är det dags att skriva någonting mer insiktsfullt här. jag borde utnyttja denna plats jag tar i cyberrymden och denna sida jag besitter som är till allmän beskådning och skriva något som faktiskt betyder eller ger någonting. uppmana folk till saker, att handla fair trade produkter, engagera sig i sakfrågor, eller börja källsortera.


istället skriver jag om hur jag njuter av min sista kopp av lakritste. hur jag måste hålla så hårt i de sista slantarna att jag inte ens kan unna mig ett nytt paket av denna underbara(beroendeframkallande) produkt. istället skriver jag om de tre nya underbara skivorna som landade i min brevlåda i morse och hur de får mig att smälta inombords. hur jag stressar och pressar mig själv med den kommande inlämningsuppgiften och hur jag aldrig lyckas känna att det räcker, att det är bra nog nu.


och medan jag skriver allt det där så kommer jag nog på mitt eget lilla vis fram till varför jag skriver om just de här sakerna och inte de andra. för på något sätt så verkar det som att det som kan tyckas vara det mer privata, vad jag gör på dagen, hur jag mår och vad jag känner, är det som är lättare att ventilera än källsortering och ställningstaganden. är inte det lite konstigt egentligen? när man inte vill skriva om politik, engagemang och källsortering för att det känns mer personligt än att återge varje detalj av sin dag eller helg. kanske är den största faktorn till undvikandet av sådan ämnen risken för mothugg.  


jag dricker lakritste! vad kan du tycka om det liksom?


och på något sätt så tycker jag att det är lite sorgligt hur jag använder denhär sidan. hur jag skriver om vardagen (visst kan den vara både vacker och hemsk & värd att belysa) och låtsas som att det är allt som finns där.


kanske är det snart dags att ta tillfället i akt och skriva något som verkligen betyder eller ger någonting.  men inte idag, och antagligen inte imorgon heller, om jag känner mig själv rätt.



(missförstå mig rätt, jag älskar bloggar som kan tyckas meningslösa, jag älskar att läsa om personers vardag & funderingar kring det som kan tyckas vara det mest enkla sakerna. det är mina egna gränser jag vill rucka på)


i cant get no satisfaction...


som ni kanske märker,
jag blir aldrig nöjd med min blogg.
men nu & ett tag framöver (förhoppningsvis) så ska den få vara lite höstig.
så...

välkommen till min höstblogg!

You've got to feed the little dog when he comes to you

pat the little cat when it comes to you
na na na na

(om ni någonsin lyssnat på feed the dog med honey is cool så kan ni nog ungefär föreställa er hur jag är just nu. den låten beskriver ganska bra mitt tillstånd.))


bloggen ser fantastiskt mycket trevligare ut när man publicerar bilder. detta kan jag konstatera efter mitt förra inlägg. därför kommer jag att bjuda på alldeles unika bilder som ingen tidigare sett. jag har haft upptäcksfärd i mitt rum & har kommit på att även en toaborste gör sig bättre på bild än jag själv. livet är hårt. så här nedan följer en tur runt i emmas boende. vi kan här se min "det är inte så varmt men ändå inte kallt" tröja som egentligen ska användas vid offentliga sammanhang med byrån, men what the fuck, den är ju så sköön. min underbart vackra blomma (den är i plast, men det är nästan ingen som vet det så schyyy). mitt "kök", en av mina käraste ägodelar (kaffekokaren). min nypåbörjade sjal. den vackraste vas av alla vaser i världen tror jag. & mitt goda te med de små budskapen.


           

jag ser detta som ett början på ett avsked till mitt rum. även om jag inte kan vänta tills jag får flytta härifrån så kommer jag nog ändå sakna det lite på något konstigt vis.

om man är som jag, & gör allt för att komma undan pluggandet så är detta ett jättebra tips på vad man kan göra. att fota detaljer i ens lägenhet är faktiskt riktigt spännande. tro det eller ej.

innan jag börjar min tv kväll vill jag passa på att tipsa om världens bästa internetsajt. http://www.lastfm.se/. där kan man lyssna på all musik man kan tänka sig & får jättebra tips om artister som ligger nära ens nuvarande musiksmak. jag är helt fast.

avslutningsvis: vet ni hur oerhört snygg & bra jennie är?

och vi satt på gräset, som växte i takt med himlen





en fin helg i karlskrona är förbi. lördagsförmiddagen var fylld av havsdoft & solsken. det kändes nästan som en sommardag när vi strosade omkring längs vattnet och åt spätta på uteserveringen. kvällen kickade vi igång tidigt med lite singstar som jag levde mig in i väldigt mycket (kan man kanske se på bilden längst till höger). sen mötte vi upp resten av herrljunga folket, per, pierre, emil och petter för ännu en förfest för att senare gå iväg till ytterligare en förfest för att sedan ta bussen in till stan' o fastna någonstans mellan två uteställen. jag kanske inte ens behöver skriva att det antagligen blev alldeles för mycket dricka.  ja, det va en fin helg men en inte speciellt lugn sådan och idag känns det verkligen i kroppen att jag spenderat de två senaste nätterna på en luftmadrass. att inte ens ha ägnat en tanke åt plugget på 3 dagar får sina konsekvenser.

idag väntar det här   och det känns sjukt galet att jag ska hinna med (och orka) läsa detta. men så är det och det är väl bara att bita ihop.

nu ska jag ägna 5 minuter åt mitt te och sedan dyka ner i böckerna. undra vilken jag ska börja med!


och hur i hela världen skulle nån kunna sätta kedjor på en
... Hurricane?



and when she talked about the fall


vissa dagar är bara ren lycka. känslan av att ha gjort något bra, knuffat på sina egna gränser som man så gärna vill bli av med, skrattat, haft solsken i nacken och höstlöv att hoppa i. vissa dagar börjar inte alltid så bra men jag tycker om dem ändå, för man alltid kan ändra på dem, om man bara vill och orkar. när man lyckas ändra på det, det är då det känns som bäst. den har dagen har lysande utsikter som det så vackert heter. snart ska jag ut och sparka omkring i höstlöven längs södra promenaden. och senare ikväll ska jag sätta mig på tåget mot Karlskrona och vid 22tiden kommer jag träffa frida, jennifer och kicki. det kan nästan inte bli bättre än så.


igår pratade jag med över 150 personer. jag skulle samla in namnunderskrifter till kampanjen diska diskriminering. jag lyckades med den stora bedriften att få in 100 namn! det är jag väldigt stolt över. och det va först efteråt när jag och ida satt vid bänken vid vattnet och pratade igenom dagen som det slog mig att jag faktiskt hade pratat med över 100 personer. det kändes lite märkligt faktiskt.


sen på kvällen hängde jag på sofia och sebastian till klubb republik. jens lekman spelade och det va fint. tjejen som var förband var bara 19 år och hon va helt magisk. jag har glömt hennes namn men jag måste leta upp henne på myspace och lyssna mer. spelningen va en del av min b-uppsats, min första fältobservation och jag måste säga att det va svårt att koncentrera sig. jag vet inte om jag fick ut så mycket av den men det var i alla fall en bra kväll.

nu ska jag packa. trevlig helg!


Into night we became what we wanted to be



tjosan
. måndag & helgen är förbi. det var en alldeles makalös helg med den årliga kulturnatten i stan. det är sällan som norrköping är så livfullt som under just den dagen. det känns nästan som att hela norrköping vandrar längs gatorna & i varje hörn, varje lokal, fik, torg så händer det något. musiker överallt & det är alldeles underbart. man kan tillexempel stöta på två sånahär söta tjejer som står & sjunger & spelar så man för rysningar i hela kroppen.





lördagen va den bästa dagen på länge. började klockan 10 när vi letade efter en loppis i ösregnet. förstod efter en stund att det går ju inte att stå ute & sälja prylar i ett sånt oväder. senare blev det både teater, pyssel & ett väldans springade mellan olika spelningar. lycka! kvällen avslutades i värmekyrkan,
    världens tuffaste lokal. & även om musiken som spelades inte va den bästa så var det en av de bästa utekvällarna jag haft här i norrköping. kanske berodde det på att det va just kulturnatten. alla fina människor som lyckats sprida så mycket glädje genom sin musik. det känns så hoppfullt på något sätt, att se människor ge så mycket av sig själva.
 
idag har varit ännu en bra dag. jag märtha & ida va & fikade med annika som vi va i samma grupp med i början av förre året som fått barn & tagit ett uppehåll i studierna. det blev en väldans massa prat om kiss & bajs & det va mycket underhållande att sitta & titta på detta lilla liv som bara låg & sov & bajsade. och jag tänker att det måste va så svårt att vara mamma & hålla reda på två barn men annika såg så obekymmrad & avslappnad ut. jag undrar om det kommer helt automatiskt eller om man måste va på ett visst sätt redan innan. jag förstår mig inte på det... jag blir nervös bara av att någon ber mig att hålla det lilla livet en liten stund.

fika hela dagen innebär att jag ligger efter med plugget & jag är helt uppstressad över det här med b-uppstatsen och att jag måste ut & göra observationer redan nästa vecka. jag vet inte ens vart jag ska va! uscha. & att intervjua folk sen... det känns riktigt läskigt. men, det är ett senare problem.

nu ska jag laga lite mat.