if there's anything to say

if there's anything to do.

jag lyssnar på sufjan stevens och det är dagens musiktips.

jag börjar bocka av saker på attgöralistan vilket känns bra. idag blev forumet avklarat & jag hoppas på att skriva de sista raderna på min analys senare ikväll. jag funderar på att ta en paus från pluggandet & skutta ner till kårhuset & umgås med andra SKAare. det vore nog inte helt fel trots allt.

jag har känt mig ofantligt stressad det senaste. nästan på gränsen till ett litet bryt. men det är ju faktiskt inte såhär mycket hela tiden. det går alltid i perioder och det är bara att bita ihop. ta ett andetag och börja från början och köra till slutet. sen är det över. och så kanske det börjar om om någon vecka igen. men det är det med nya krafter man tar sig an det.

imorgon kommer min mor! det ska bli riktigt roligt, synd bara att jag har hela lördagen uppbokad. men hon stannar ju ett tag. & så kommer pappa på söndag & hjälper till med flytten. jag längtar! (fortfarande ja)

om man skulle ta & bege sig...

It's so easy to love, it's so easy to hate

33331-118 tisdag och en vecka har gått. det känns tungt men bättre nu. ibland måste man falla platt för att sen kunna resa sig upp & gå vidare. i helgen fastnade jag i nedåtgående spiraler och sådana kan vara svåra att bryta, jag är expert på att fastna i mina tankar. men jag har också lärt mig att det lättaste sättet att bryta dem & komma ur dem är att konfrontera dem.

det är full fart den här veckan & egentligen vill jag bara spola förbi den så att det ska bli måndag. då får jag nämligen min lägenhet! jag gick förbi där i söndags, fasaden är nymålad & klar. som att de har snabbat på lite extra nu mot slutet för att få det färdigt i tid till min inflyttning (det vore ju roligt om det verkligen va så). jag längtar, längtar längtar!

som sagt, det är full fart denna veckan. idag är det plugg & sen spotlight, ska lyssna på mattias gardell som håller föreläsning om guantanamo och tortyrens återkomst. det blir nog riktigt intressant. imorgon är det gruppträff. på torsdag forum. på fredag inlämning av analysen av självbiografin. & så har min mamma beslutat sig för att komma hit, redan på fredag! så det blir en helg med mor. någonstans på lördagen ska jag också hinna med att stå vid byrån mot diskriminerings bokbord på rättvis julmarknad(en) & samtidigt samla in pengar till asylgruppen. sen så är det ju även world aids day på lördag & då ska jag även försöka hinna med (har jag lovat byrån) att gå med i fackeltåget. sen på söndag blir det till att packa det sista inför flytten! hur ska jag hinna med? det löser sig.

så, istället för att tappa mer tid så borde jag kanske återgå till pluggandet.
hej!


It's so easy to love, it's so easy to hate
It takes strength to be gentle and kind,

you said everything changed


hemkommen från ida. med sushi i magen känner jag mig ganska belåten.

nu när jag äntligen har förstått mig på det där med hur man postar videoklipp så tänkte jag bjuda på en till.
det här är troligtvis en av de sötaste musikvideos som gjorts. det är givetvis bright eyes som står för denna.





imorgon blir det biblioteket kl 09.30. jag funderar på å se en film nu men jag borde kanske inte göra det. idag vakande jag kl halv 12. det va längesen. å andra sidan så givk jag inte till sängs förens kl 3 igår. dåliga vanor trillar man tillbaka till fort. men det är bara jag själv som kan bryta dem. kasnke borde jag göra det redan nu. gå & lägg dig emma! nä, jag vill nog inte det. de blir en film.

föresten. filmtips. sherrybaby. en hemskt gripande film. är det någon som har ngt filmtips by the way? jag plöjer igenom filmer nu som att jag inte hade något bättre eller annat för mig. (som en analys på 6 sidor som ska in på fredag). well. jag behöver lämna mina egna tankar & fly in i andras nu. & dessutom så kan jag inte va duktig jämt, det är fullkommligt omöjligt.

äh.


you said everything changed.
you felt as if you just woke up.
and you said, "this is the first day of my life.
I'm glad I didn't die before I met you.

she stole my future when she took you away



den här är så fantastisk att jag tappar andan.




det gäller att bita ihop. att härda ut.

suddenly it´s so quiet


vi reser på oss och ser oss omkring och ingenting är längre som förut.
inte ens det evigt oföränderliga.
allting faller. ingenting består.


jag läser en komikers uppväxt för sjätte gången och idag som så många gånger förr passar just de raderna in så mycket på mina tankar och känslor. kanske nu mer än någonsin.


igår skrev jag för mig själv mitt i pluggstressen:


en kopp kaffe och en tickande klocka kan få mig att falla i dvala. jag känner mig avtrubbad idag, oinspirerad och ledsen på något vis. det är svårt att veta varför, som alltid med mig. det är något fel på mina känslor. de är nog inte sådär som andras, klara. mina sänder tvetydiga signaler, mest hela tiden.


att göra en höna utav en fjäder, det är jag expert på. att låta små känslor ta över mig och göra dem till orkaner är en av mina största färdigheter. jag antar att det inte är något att skryta med.


det är såna här dagar som får mig att fundera. tänka på allt det där lilla som gnager i mig. det är så mycket som gnager i mig.  klockans tickande gnager i mig. klockan går framåt & jag står still. blixtstilla.


samtidigt som jag står still så tror jag..,


jag tror vi närmar oss slutet.


(hur går det ihop?)



och det visade sig vara helt sant.


allting faller. förr eller senare faller allt.


It's over.


oh, I am so sickened now


jag ger upp snart. mitt tålamod börjar ta slut och det finns en klump av
ilska inom mig som bara växer. den här utbildningen testar en, sannerligen. grupparbete med en & samma grupp i ett år går dig på nerverna, förr eller senare. för min del har det varit förr snarare än senare. jag vill byta! & jag funderar seriöst på att göra det, efter jul. byta till en annan grupp för mitt lärande tar faktiskt stryk här. och det är inte så det är tänkt att det ska vara.

ventilation.

ja, så jag startar den här veckan förbannad. är det ett dåligt eller bra tecken för veckan?
jag antar att det är dåligt.


all good thoughts is not the act of doing



jag har egentligen inget vettigt att skriva idag. jag vill bara visa upp mina senast second hand fynd som jag tokförälskade mig i, & nu är dom mina! (det blev en tröja också, en grön stickad. men den kom inte med på bild)

jag börjar samla på mig mer & mer saker inför flytten. det kanske egentligen inte är någon bra idé eftesom det mesta ligger nedpackat i lådor & jag har ingen aning om hur det kommer se ut när allt väl ska samlas i samma rum. men det är så roligt när man hittar saker som bara talar till en. en av vaserna sa till mig (den till höger) ta med mig hem emma, du kommer älska mig och beundra mig varje dag. den andra sa ta med mig också, vi hör ihop, vi är ett par & jag kommer känna mig så övergiven här på hyllan utan min andre hälft. & jag är ju inte den som är den, så jag köpte båda. & kaffekopparna, dom sa att ditt kaffe kommer att smaka som aldrig förr. & jag litar på det. jag tror att vi kommer få det bra tillsammans.

   

the selfish, they're all standing in line



jag har kommit på att mitt motto, det som står under min bild i presentationen på den hära sidan, de har varit detsamma sedan år 2001. är inte det lite tragiskt ändå? eller kanske inte. och så funderar jag lite kring vad det betyder, "en dag ska jag berätta allt", det låter som att jag bär på någon hemlighet som inte är säker att yttras förens om flera år. är det så? jag vet inte, kanske. det är ju lite utav en cliff-hanger ändå. vem vet, någon dag när ni klickar in er på den här sidan så kanske jag har publicerat detta inlägga då jag berättat allt. det får vi se. jag kan väl locka er lite med det iaf. harmlöst.

det finns många tokstollar (idioter vore väl kanske ett bättre ord) här i världen, det har den senaste veckan bevisat för mig. och jag har också kommit på att de fegaste människorna, det är dem som för sina små krig eller trakasserier över telefonen. som inte vågar stå för det i det verkliga livet. som gömmer sig bakom skärmen eller bakom radiovågor. jag antar att man inte kan annat än att skratta åt dem.

well. snart kommer elina hit (eller NU) och jag ska färga hennes hår. sen blir det iväg till ida på stick-kväll.




it's just a faint line i trace to recreate


du samlar på snöflingor
lägger dem i frysen
för du vill minnas den här vintern

jag skottar gatorna
häller varmvatten på isen
för att få den att försvinna

du snubblar när jag står stadigt
& jag exploderar när du är hel
du vill stanna när jag vill gå
& du kan släppa taget medan jag
kippar efter andan



det är en sån dag idag. när tiden stannar för en sekund & sedan rusar tillbaka 4-5 år i tiden. det gör alltid lika ont, och jag blir alltid lika jävla sentimental & irriterad. för det är nästan lika sant, då som nu.
det är helt enkelt bara en sån dag idag.

I guess you've gotta roll where the punch is

(It's true, I can't get you off my mind
It's you, and the mess you left behind
)

tillbaka i norrköping efter en helg i herrljunga. å vilken helg. hela gänget samlat för första gången på (alldeles för) länge. vi hann med ganska mycket, till och med ett besök på skövdes akutmottagning. det bjuds alltid på äventyr med de där töserna.  jennie verkar nästan ha någon slags konstigt dragning till sjukhusbäddar. well, vi fick ett äventyr mitt i novembernatten & sammanfattningsvis så va det fantastiskt att va hemma en sväng.

men en helg i herrljunga betyder alldeles för lite tid till plugg. nu sitter jag här med böcker upp till halsen & gruppträff & föreläsning & asylgruppmöte & födelsedag på schemat för morgondagen. & torsdagens tvätttid känns som en börda. 4 timmar av min torsdag kommer att gå åt till att springa upp&ner & kolla tvätten (vilket liv!) & på fredag är det dags för den årliga dagen mot diskriminering. det är trist när det blir för mycket för då försvinner all min lust & motivation. men, det är bara att bita ihop. för bättre tider kommer, det vet vi ju vid det här laget.

lite musiktips såhär en tisdagskväll. anya marina - miss halfway. oh laura - the mess you left behind, oh laura - a call to arms, carla bruni - le plus beau du quartier,

jag har inget mer att säga idag, förutom:
i morgon fyller jag är, yeah!



It's too late to be smart now
I'm all out of clever things to say
It aint fair, but I guess you've gotta roll where the punch is