tell them i've been cookin' coconut skins

and we've been hanging out
tell them god just dropped by to forgive our sins
and relieve us our doubt


snöblask & gråmulet. inget vidare väder idag. men ändå en gnutta hopp, med tanke på plusgraderna.. kanske är våren på väg nu, äntligen. bättre att inte hoppas för mycket, slipper man bli besviken. en ny vecka har satt igång & en ny kurs. skulle haft introduktion igår men den blev inställd. sociala & kulturella värden i samtiden, 10p. det blir den längsta kursen hittills. den verkar rolig iaf, även om jag inte fått riktig kläm på den än pga den uteblivna introduktionen. vi har iaf redan satt igång med grupparbetet vilket förhoppningsvis leder till att vi blir klara i förtid & får längre tid på oss till hemtentan som ligger i slutet av kursen. vilket i sin tur förhoppningsvis leder till att jag blir lite ledig sista veckan & kan spendera den i herrljunga utan några större orosmoln hängandes över mig. hoppas.


 

hemresa inbokad den 15 mars iaf! det ska bli roligt.


 

frida har varit här i helgen & upplevt norrköping. det har varit riktigt trevligt även om vi båda två var rätt sega & trötta emellanåt. men det blev en lagomhelg utan några krav vilket passade mig perfekt. det blev let’s dance & pasta kväll, en runda på stan (eller 3-4 närmare bestämt), biobesök, ett varv runt strömmen, en tur runt universitetet & schalgerkväll. hon är välkommen tillbaka till våren för en närmare titt på norkans uteliv & kanske framförallt parker. till våren ska jag ha picknick & dricka öl i varenda park här.



jag har lovat mig själv att ha snålmånad nu men det sprack redan idag.. men jag var tvungen att köpa damien rice senaste skiva. satt på youtube hela eftermiddagen igår & lysande på hans nya låtar. så fantastiskt bra. bra musik gör mig glad. pierre skickade en akustisk version av the killers when you were young förut också.. den va riktigt bra.. jag blev lite the killers allergisk efter första skivan ett tag där men nu har det börjat släppa lite faktiskt.



nu ska jag gå & handla & sedan sätta mig ner & läsa det mångkulturella samhället och erkännandets politik.


time on my side as well as my mind is

just a scratch on my ego I get up in the morning

måndag & ny vecka. en härligt lugn sådan. vi blev klara med vårt grupparbete redan förra veckan vilket innebär att vi är lediga fram till torsdag då vi har forum. det känns riktigt bra. har redan börjat förbereda mig inför nästa kurs, köpt litteratur & kollat in uppgifterna. nästa kurs är på 10 p men en hemtenta i slutet, jag funderar på att åka hem någon vecka där. antagligen över valborg. det skulle inte vara helt fel.


with a good plan tomorrow I'll be keeping my mind cold

 

jag har haft en väldigt lugn helg denna veckan. bara slappat & i lördags kollade jag på melodifestivalen. det är konstigt det där med melodifestivalen.. hur det nu för tiden känns som att de flesta låtskrivare försöker klämma in minst 3 gamla schlagerhits i deras låtar.. jag förstår mig inte på det där. jag tror faktiskt att det har hänt något med schlagern på senare år. för inte har det alltid varit så? jaja.


until the evening when the hours forget me and the waiting awaits me

igår fick jag iaf en väldigt speciell musikupplevelse. jag, ida, sebastian & emil va i norrköpings synagoga & lyssnade på nayechovichi, ett ryst klezmer band som spelade en blandning av judisk folkmusik/rock/zigensk musik. det var en upplevelse vill jag säga. det var iofs en upplevelse att bara vara där, i synagogan. det var i vilket fall som helst en väldigt bra konsert och jag upplevde att min gråa söndag fick en liten guldkant i hörnet av den konserten (eller en ganska stor guldkant). och det är definitivt något som jag kommer att minnas länge. jag fascineras alltid lika mycket av människor som lyckas utstråla sån glädje & ser ut att ha så genuint roligt. det smittar av sig så grymt mycket.


and voices of madness from my subconscious, singing songs of the sadness

nu är det dags för mig att hoppa in i duschen. sen är det dags för mig att utnyttja min tvättid.

today is a good day.

all you need is love

jag stoppar in det 8e tuggummit i min mun och inser att jag har gjort det där som jag visste att jag skulle göra; byta ut ett beroende mot ett annat. från snus till tuggummi. men det är billigare och betydligt mycket mer hälsosamt. två & en halv vecka utan snus. fan va bra jag är!


 

idag är en bra dag. det känns som en bra dag iaf. den är inte över än. kl.17:53 ska jag gå till robert och fira alla hjärtans dag tillsammans med honom. det känns inte så vidare speciellt även om det är min första alla hjärtans dag någonsin tillsammans med en pojkvän (min pojkvän) (pojkvän, shit det låter så märkligt när man skriver det!). well well. vi ska nog laga mat & slappa. kolla på OC och kanske topmodel om jag får robert till att kolla på det, borde iofs gå eftersom jag kolalde på VM i åre igår enbart för hans skull. men vi får se.


 

jag måste ju berätta om konserten med laleh. shit va underbart det va. hur bra som helst. det var nästintill magiskt. vilken töös. så fruktansvärt söt. jag hade aldrig varit på konsert i hörsalen tidigare men det var verkligen en perfekt lokal för den typen av konserter. vilken akustik! riktigt hög mysfaktor var det också med tända ljus på scenen. jag började nästan gråta under andra låten. egentligen så vet jag inte riktigt varför. jag antar att det var för att det berörde mig så mycket. alla känslor blev så starka på något sätt.

 

nu är det bestämt, frida kommer hit nästa helg! det ska bli såå kul. yeah! måste jag börja planera in aktiviteter.



you may feel alone when you’re falling asleep,
and every time tears roll down your cheeks.
but I know your heart belongs to someone you’ve yet to meet.
and someday you will be loved.

covered up in the winter snow

but the sun will show


fredag igen. ännu en vecka som bara rusat förbi. första forumet med nya forumgruppen (& min nya grupp) gick bra. en uppgift på den här kursen är avklarad & nu återstår bara uppgiften att skriva ett paper om folkhemmet. det ska bli kul. det är intressant att läsa om folkhemmet.

idag har jag tillbringat några timmar på vårdcentralen. nu är jag 800 kr fattigare men massa salvor & mediciner rikare. det känns bra. jag har haft panik i veckan för min hy & min mage har gjort uppror totalt. idag fick jag äntligen en tid hos läkaren. everything will be just fine.

strax ska jag iväg till idas korridor på knytkalas. sedan är vi ett gäng som ska iväg & kolla/lyssan på laleh. det ska bli så kul! sen kanske jag & sofia ska vidare till hugos &  förhoppningsvis lyssna på the plan som spelar där. typiskt att det ska vara två bra band som spelar på samma dag. hoppas vi hinner lyssna på the plan också.

imorgon är det kärleksfest på trappan (kårhuset). vårt festeri SKAndal och christoffers (forsberg) utbildnings festeri SKUMPA är det som annordnar festen. hoppas att det blir mycket folk & lots of looove.

vem har lurat alla barnen?

det här är inte allt som finns, det finns mer och det är vi som bestämmer.

wow. den här veckan har passerat förbi rekord snabbt. det känns som att det va helg i förrgår. jag önskar att jag mådde bättre än vad jag gör. jag vet inte varför jag är så nere. om det är brist på nikotin eller om jag helt enkelt bara är trött & less på det mesta utan giltlig orsak. det går ut över människor jag tycker om & det känns så jäkla fel. men jag orkar inte bättra mig heller. det är konstigt. idag vaknade jag upp kl 05.33. jag trodde att det va dags för mig att gå upp men de va det inte. somnade om & vaknade av att mamma ringde. jag saknar henne. det va mörkt ute & iskallt inne när jag vaknade. gick till skolan i duggregn för att gå på föreläsning om arbetsmarknadens utveckling. efter föreläsningen skulle jag & robert åka till ikea, då sken solen & fåglarna kvittrade & allt kändes helt underbart. vår tänkte jag & log inombords av tanken på tunnare jackor & gröna knoppar på träden. den tanken förstördes när vi kom ut från kamprads byggnad & möttes av spöregn. tidigare skyllde jag jämt mitt humör på vädret. jag brukade säga att det inte va konstigt att man va trött & förbannad när världen bara grät dagarna i ända. men nu har jag insett att mitt humör inte alls har med vädret att göra. även om solsken får mig att le i korta stunder så ler jag korta studer i regn också, precis som att jag går & är förbannad & ledsen i solsken ibland. men det finns alltid en önskan där, en väntan; på sol, på vår, på sommar, som att allt ska bli så mycket bättre då. jag är nog inte riktigt direkt beredd på att ge upp det. hoppet. att allt kommer kännas mycket bättre om det bara kunde vara fint väder igen. snälla!

nog om det.

ett plus denna vecka är att jag igår försiktigt plockade ner en Laleh affisch från en vägg på kungsgatan & att denna affisch nu vackert pryder min dörr. jag tror att den får mer kärlek & omtanke här.

nej, nu ska jag försöka. anstränga mig & se om jag kan göra detta till en bra fredag.

här står du på torget
& skriker ut din sorg till folket 
&  springer omkring
bland all trafik & skriker