and you ask me what I want this year

and I try to make this kind and clear
just the chance that maybe we'll find better days

imorgon hoppar jag på tåget mot herrljunga. om jag nu lyckas lyfta in min väska på tåget. den är fullpackad med julklappar och väger egentligen alldeles för mycket för att jag ska orka lyfta upp den på tåget. jag får göra extra armhävningar ikväll tror jag. väskan är alltid mitt största bekymmer när jag åker tåg. jag har fruktansvärt svårt att slappna av om jag inte har den inom synhåll. men innan jag ens har kommit på tåget är den ett bekymmer, kommer jag orka lyfta upp den, kommer den få plats osv. det är egentligen konstigt att jag inte har hört talas om någon som blivit av med sin väska på tåget. det borde ju vara så enkelt att bara ta med sig en när man går av. jag kanske har alldeles för mörka tankar om människor.

mitt såkallade lov börjar imorgon när jag klivit av tåget i herrljunga. och jag har lovat mig själv att jag inte ska tänka på plugget förens efter nyårsafton. jag hoppas att jag lyckas med det för jag behöver verkligen en paus nu. vi hade handledning idag & mina informanter börjar sakta men säkert rulla in och jag börjar se ett litet ljus nu. jag tror att jag kommer fixa det trots allt. (ja, jag har faktiskt tvivlat riktigt mycket det senaste).

det blir ett uppehåll i bloggandet och till er som jag inte kommer träffa så vill jag börja önska en riktigt

33331-120


I don't need boxes wrapped in strings, and designer love and empty things
just the chance that maybe we'll find better days

things that you held high and told yourself were true

all start changing as the days come down to you.

det här läser jag om idag.

om
tatueraren som ristat in sitt eget namn i en kvinnas tatuering. oj va arg jag skulle blivit.
om hur sverige är det land som har fällts flest gånger för att skicka asylsökande till länder där de riskerar att torteras. Trots att man förbundit sig att följa utslag från FN:s tortyrkommitté.
om den tänkta flyktingutredningen. "det behövs akuta åtgärder nu. Vi har ett helt havererat flyktingmottagande." jo tjena.

det här lyssnar jag på.

jenny owen youngs - hot in herre
joni mitchell - down to you

your love's a gathered storm I chased across the sky


idag har jag städat, lagat mat, bakat muffins och havreflan och stickat.  jag har blivit som en hemmafru, fast utan make då. det känns som att jag lever någon annans liv. men jag trivs rätt bra med det.


mina stunder i köket blir fler och fler (och mer och mer avancerade, enligt mig själv iaf). det sker framgångar som iofs kantas med lite mindre olyckor. för första gången har jag upplevt hur ledsen man kan bli av att misslyckas med kakor. jag trodde nästan inte att sånt kunde gå fel. mina havreflan blev förstörda, och jag som ska bjuda på fika i veckan.


jag kollar på klockan å den är 23:46.


så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter, som gardell uttrycker det. på fredag åker jag hem till herrljunga. det ska bli riktigt skönt att komma hem. men innan dess har jag så mycket att hinna med. som jag försöker fly från gång på gång. b-uppsatsen, bara genom att skriva det så frambringar det rysningar längs hela ryggraden. fan.


and you're still the only light that fills the emptiness

pick a fight and I'll be in your ringside corner.


play a game and I'll be your king and your queen

chokladbollarna tog slut för ungefär 1 timme sedan. det tycker jag va ganska bra jobbat ändå. (med hänvisning till föregående inlägg)


det är fredag, och en efterlängtad sådan. det har varit en bra dag, tillslut. vakande lite lätt bakis & tänkte att den här dagen kommer jag bara vilja spola förbi. men sen så ryckte jag upp mig, någonstans mellan PM-skrivandet & sushi-lagandet. det var iofs på väg utför där igen ett litet tag när vi stod & ryckte i dörren till sushihaket & insåg att de tagit semesterstängt. jag har längtat efter sushi hela veckan. men sen sprang jag in i en liten livsmedelsbutik & lyckades hitta alla ingredienser och "slängde ihop" min alldeles egna sushi. (slängde ihop är en stor överdrift, eller underdrift snarare) det tog mig ungefär 2 timmar att fixa ihop. och inte smakade det lika gott som den på sushistället heller. men jag fick min sushi i alla fall.


igår va det lucia, men jag såg inte ett enda lucia tåg, hörde inte en enda lucia sång, inte ett av någon högre klass i alla fall.. jag lyckades i och för sig, innan dagen va över (vid tolvsnåret ganska exakt tror jag) uppleva ett lite mer amatörmässigt luciatåg då jag tvingade mitt sällskap till att gå på led & sjunga på vägen hem från vattentornet. så lite luciastämning blev det i alla fall. och lite julstämning lyckades vi också klämma in i vår indiska afton (som va temat på middagen igår) när vi avslutade middagen med glögg och idas brända indiska efterrätt som påminde en aning om ris ála malta. annars är det inte mycket julstämning här inte.   

jag har inte så mycket mer att komma med denna fredagskväll. jag tror att jag ska lägga mig i soffan & kika på en film faktiskt.
goodbye bafana närmare bestämt.  


swim the sea and I'll be your saviour boat.


take me on a trip upon your magic swirlin' ship

33331-119

statsministern på nattvandring.
jag fastnade framför den här bilden ett tag. herr r. ser ofta så rolig ut på bild tycker jag. här ser det tillexempel ut som att han har varit med i en olycka & lindat bandage runt huvudet, är lite smått groggy & druckit för mycket glögg. eller om man ser till bildens ljussättning så tycker jag mig se en liknelse mellan en av alla dessa action-rullar där huvudrollsinnehavaren (efter någon slags stor & avslutande händelse i filmen) reser sig upp & går mot kameran, stolt & stark och som en vinnare. ja, han är rolig herr r. han underhåller mig.


idag har jag gjort chokladbollar. det är livsfarligt, de ligger i kylen & väntar på mig & kommer nog att finnas där i flera dagar framöver tror jag (eller en dag är nog mer troligt). receptet var för en person, det blev 20 stycken(!) hmm.. en person med multipla personligheter kanske.


jag har en trött vecka. i måndags vaknade jag klockan 11.30. igår gick jag upp 07.00. idag 09.00. jag tror att mitt trötthetsproblem går att förklara genom att se till de där uppstigningstiderna. jag behöver verkligen rutin. det säger jag ofta. men handlar efter det alltför sällan.


imorgon är det lucia. jag funderar på om jag ska kliva upp tidigt imorgon & gå till kyrkan för att lyssna på luciatåget. det vore fruktansvärt mysigt tror jag. på kvällen blir det indisk afton i sällskap av trevliga människor. jag har åtagit mig att fixa curryris, det borde ju inte kunna gå så jätte fel i alla fall.

idag har det varit bob för hela slanten.

my senses have been stripped, my hands can't feel to grip,
my toes too numb to step, wait only for my boot heels
to be wanderin'.
I'm ready to go anywhere, I'm ready for to fade
Into my own parade, cast your dancing spell my way,
I promise to go under it.


we can go wherever we please



min skivsamling har fått ett nytt liv här i min nya lya. jag vet inte riktigt vad jag gjorde förr, men inte lyssnade jag på alla mina skivor i alla fall. antagligen satt jag alldeles för mycket framför tvn och datorn. men nu, nu är det musik dygnet runt (i stort sett). fantastiskt. the smiths spelas som aldrig förr. vilka minnen. jag minns en gång under gbg kalaset för flera år sedan då jag hade på mig min egentryckta t-shirt med textcitatet i am sick and i am dull and i am plain, how dearly i would love to get carried away. & innan tåget gick hem sprang jag (& jennie tror jag??) in på pressbyrån & tanten i kassan tittade på mig & sa jag kan ringa vakterna så kan de få bära dig ut om du vill? & log lite. första fattade jag ingenting & kollade på henne lite fundersamt. ja, alltså, det står ju att du vill att någon ska bära iväg dig. haha, vilken finurlig kvinna. hon va nog rätt stolt över det skämtet tror jag.

well. idag har jag lagat broccolisoppa & igår gjorde jag broccoli & tomatpaj. ni ser, jag har ju tjatat om hur ett kök skulle förändra mina matvanor & visst har det gjort det! ikväll ska jag göra våfflor & kika på sunes jul. igår låg jag & tänkte på våfflor i säkert en timma innan jag somnade. det va nästa så jag funderade på att gå upp & laga våfflor mitt i natten. men det hade ju vart lite väl...

lite redovisning av helgen. det blev en helg fylld med musik! fredagen med kjellvander & åström va ju som sagt helt fantastisk. åström själv med sin gitarr va jävligt stämningsfullt & naket, lite fumlande, sånt jag gillar allra bäst. kjellvander däremot va pampigt & storslaget. jag funderar på om det finns någon mer tonsäker människa än han. det är ju helt makalöst vilken röst han har. lördagen spenderades på norrköpingskulturhus där 3 toppenband spelade. det bästa var you say france and I whisle, vill ni kika in dem så finns de
här.

nu borde jag verkligen plugga. men fy fan va tråkigt det är att läsa om kvantitativa metoder. jag vill ha jul, nu!

tack & hej!

better hold on to whatever you have

you say it's easier if you don't have it all.

jag gick på spelningen. å vilken tur att jag gjorde det.
3 timmars livemusik.
jag hade nästan glömt hur det känns.






never knowing I was growing every day


kära vänner,

jag är tillbaka.

efter ett litet uppehåll i bloggandet pga. flytten och all annan stress tänkte jag nu ta mig tid till att uppdatera er trogna besökare om läget.


alltså, jag har flyttat. det är ganska märkligt egentligen. för första gången bor jag själv på riktigt. inte hos mamma & pappa, inte hos en familj i london, inte i en korridor på ett studentboende. nu har jag min alldeles egna lägenhet. vuxenpoäng. det är bara att bocka och ta emot (eller?)


jag kände ju på mig att något skulle gå galet med flytten. magkänslan natten innan sa mig att det skulle bli strul, vilket det givetvis även blev. snubben som skulle flytta ut MÅNDAG KL 12.00 (& inte en minut senare) hade fått för sig att han hade hela månaden på sig. hur fick han för sig det tänker ni, och det undrar jag fortfarande. hur fan fick han för sig det? I alla fall, hyresvärden ringde klockan 10:30 och berättade läget. det hela slutade med att killen i lägenheten flyttade ur sina grejer och va klar vid kl 13 men att vi fick ta hand om flyttstädningen. och jag kan tala om för er att jag knappast tror att jag sett ett risigare ställe. egentligen borde jag fotograferat det hela så ni skulle kunna förstå vidden av det hela. men det gjorde jag ju inte. men tro mig, det var vidrigt!


well. nu i efterhand ska jag ju absolut inte klaga eftersom det hela gav mig en hyresfri månad & gratis målarfärg m.m. för att kunna fixa iordning stället. så nu i efterhand känner jag mig väldigt nöjd. jag lever & bor som en kung nu.


jag för en argumentation med mig själv om varför jag inte ska gå på christian kjellvander och kristoffer åström som spelar ikväll. det vore ju fruktansvärt trevligt. men jag är trött. flytten har verkligen tagit hårt på mig. jag känner för att lägga mig i min soffa & inte röra på mig under hela helgen. dessvärre så funkar det ju inte riktigt så. imorgon ska jag träffa mina informnater (intervjupersoner) för min b-uppsats. äntligen ett steg på vägen. ska tillbringa lördagen med att observera. det låter spänannde va? det är det väl kanske också. men inte just imån. som sagt, jag är trött. alldeles för trött.

annars då? ja, det är snart jul.
och det ser jag fram emot.