there are words that never should be said

nu är det snart ett år sedan jag kom hem från london. den 2 juli har det gått ett helt år! vid den här tiden förra året snurrade jag omkring på londons gator. midsommar afton på ruby blue & jag helt själv mitt i piccadilly circus. det känns som en annan värld, eller ett annat liv iaf.


 

nu har årets midsommar passerat förbi. jag, jennifer, kicki frida & lina tog bilen ner till kungshamn i torsdags förmiddag & kom hem i söndags eftermiddag. det blev en långhelg. vi hade fint boende med havsutsikt & det enda som kunde varit bättre va vädret. regn hela torsdagen! kvällen avslutades på baden & det blev en riktigt lyckad kväll. själva midsommarafton firade vi på sotenäs camping tillsammans  med jennifers pontus & hans gang. även det va en riktigt lyckad kväll trots alldeles för mycket dricka & taggiga hallonbuskar. lördagens fotbollsmatch tog ner stämningen ganska rejält & med tanke på att jag skulle köra hem morgonen efter så kände jag mig inte riktigt på topp. ett misslyckat utgångsförsök, berusade & jobbiga vänner + andra incidenter förstörde nästan den kvällen helt. men inget mig emot att det bar av mot vandrarhemmet redan vid ett tiden. men oj vilket liv det va där då. tror jag somnade runt 5 snåret. sen upp kl 9, städa & packa. hemma vid kvart i tre & sen jobb på shell från tre till tio. jag känner mig fortfarande inte riktigt utvilad. jag tror att helgen i sin helhet inte får mer än ett godkänt betyg. kanske också ett litet plus i kanten.


den här veckan är en riktig pääs vecka. har absolut inget att göra. inget jobb, ingenting. har sovit till halv 12 både måndag, tisdag & onsdag. jennifer jobbar & allt är bara helt dött. det känns iofs ganska skönt med tanke på midsommarhelgen. nästa vecka börjar det hårda livet. jobbjobbjobb.

nu ska jag kolla på the o.c


dagens låt: shout out louds - there's nothing

the first cut is the deepest

i still want you by my side

det har hänt så mycket att jag inte ens vet vart jag ska börja.

den här veckan har präglats av baklängeslängtan. tankar om hur allt kunde varit om det inte hade blivit så fel. vad som kunde varit annorlunda. & jag hatar att befinna mig där. illusioner -that's it. det finns inget annat sätt att egentligen beskriva det hela på. jag bygger upp något som inte finns. luftslott i uppblåsbar jävla plast. som vanligt.  i was your anger and you were my fear no that its over of course it so clear.

magdalena har tagit examen. nu är hon färdigutbildad (om hon vill). i söndags var vi ute vid stussbäcken & firade henne. det var fleraflera månader sedan jag sett henne så det vart verkligen kul. jag & elin var modiga nog att bada i det ca 16 grader varma/kalla vattnet. så årets första dopp var därmed avklarat med lite blandade känslor (känseln i fötterna var väl sådäär efteråt).

dagen innan (lördagen) var lite annorlunda. fest med personer som glidit ifrån mig. & jag kände mig inte riktigt hemma & jag undrar när allt förändrades. när det slutade vara vi. om det nu någonsin var så. men det var roligt på sitt sätt. att se jonathan röjja loss på dansgolvet värmde verkligen. han kan smälta in nästan överallt (även om han sticker ut väldigt mycket på samma gång) jag avundas & beundrar det.

frida är inte hemma. eller hon kommer hem imån. en vecka i turkiet & egentligen så tycker jag synd om henne som missat denna underbara vecka (vilket väder!) men samtidigt så är jag lite avis. fick ett sms häromdagen om helkroppsmassage m.m. hon lär ha haft det hur skönt som helst. det förtjänar hon.

idag åkte jag, kicki & jennifer ut till kickis sommarstuga & badade & grillade. det va riktigt mysigt & inte alls lika kallt i vattnet som det var i anten i söndags. jag kommer ihåg när jag, jennie, jennifer, frida & kicki va där för två år sedan. då hade vi precis tagit studenten & kicki skulle flytta efter sommaren, annars var det mesta som vanligt. ingen visste vart dom skulle ta vägen. tänk så mycket som förändras sen den sommaren & tänk hur mycket som kommer förändras efter denna. ingenting kommer vara sig likt känns det som. förändringar är bra (& nödvändiga framförallt) men samtidigt så läskiga.

imorgon åker jag till norrköping. öppet hus/runtur i staden/information om utbildningen grejs. ska bli riktigt kul. christoffer ska också åka, känns skönt så man slipper åka helt själv. skolan bjuder på resan så det kan knappast bli bättre. ska bli spännade att se staden & få höra om utbildningen & kolla in skolan & kanske några framtida klasskamrater. hoppas det verkar bra bara! annars vet jag inte vad jag ska göra..

nu är det dags att säga godnatt om jag ska orka upp imån.

lev väl!



well open up your mind and see like me

open up your plans and damn you're free
look into your heart and you'll find love love love

 
vakande upp till solsken. ett paket på posten innehållandes min borttappade tröja (som egentligen var utlånad av min syster & försvunnit lite på vägen) & ett armband som plåster på såren. sedan vidare till malin som jag inte träffat på längelänge. & hon va som vanligt alldeles sådär sprudlande. & jag får alltid tillbaka min borttappade inspiration när jag är med henne på något sätt. hon berättade & visade kort från vistelsen i afrika. jag tror att det kan va svårt att förstå hur det känns att vara där, bland så många utsatta människor och få misären sådär raktuppiansiktet. kan tänka mig att man ser på sitt eget liv på ett lite annorlunda sätt efter det. och kanske smittade det av sig på mig för efter malinbesöket kändes det som att jag äntligen hittade tillbaka till det jag som jag trivs med. & solen hjälper. jag tror att solen läker sår (det är iofs vetenskapligt bevisat att det påskyndar läkning). allt känns bara så avslappnat och braaa. som att jag inte behöver anstränga mig längre. nu kan jag bara vara.

 
dagens låt: jason mraz – im yours


the only thing we share is the same sky

(I wish you'd see it in my face
but I'm caught up in those long lost days
and how can I even make you see
when I don't even know me)

  
jag steg uppför med skjutna vingar genom glass-slott i aprilskyar och fjädergrottor överallt, har sett de bästa moln. jag borde skratta lite mer. borde le (sådär äkta så ögonen glittrar) lite oftare. men nu skymmer de solen, de regnar och snöar på varenda en. borde ringa sandra och bli uppdaterad om hennes liv. borde skriva brev till malin & berätta hur mycket jag saknar henne. och allt jag borde ha gjort men moln kom ivägen. borde lära jennifer att leva i nuet (& kanske lära mig själv det också) och ta vara på de chanserna hon får. borde tala om för frida att hon duger som hon är (ibland tvivlar jag på att hon verkligen vet det) borde ringa jennie oftare och försöka tvinga med henne till roskilde. borde verkligen åka till roskilde kom sommarnätter under stjärnor kom och umgås med oliver, patrik, emil, christoffer mfl. för jag saknar den tiden så jäkla mycket. borde ringa fjärve & fråga om vi inte kan bosätta oss i hans studio över helgen & bara testa olika saker & försöka få ut alla tankar&känslor som sitter fast i mitt bröst.  och jag skulle ha ringt dig ikväll men handen fastnade framför mig,. borde fråga jonathan om vi inte kan ses snart och kanske gå en promenad eller nåt och bara prata, så som vi gjorde förr. försvunnit och förlorat. jag borde tillåta mig själv att falla. borde sätta mig ner & bara andas. jag är så bra på att fly från saker. att lämna saker oavslutade. & det kommer ikapp mig hela tiden.
 
och jag skulle ha ringt dig ikväll men handen fastnade framför mig,
och jag skulle sagt; "jag älskar dig" men stolthet kom i vägen.


och du eller jag vem är konstigast, är det bara jag som förändrats
ja nåt är borta men nåt hittas, varje dag.
 
ja nåt är borta men nåt hittas, varje dag.

lördag morgon. (okej, lördag förmiddag, men för min del morgon eftersom jag gick upp för ca en halvtimma sedan.) jag förstår inte hur jag kan sova så länge. det hade varit okej om jag hade somnat vid 3-4 tiden men inatt somnade jag nog redan vid 1 & då får man fan inte sova så länge. kanske behövde jag sova ut.. kan iofs vara bra med tanke på den långa kvällen jag har framför mig. då kanske jag tom orkar med en efterfest. ikväll är det sommarfestival här i herrljunga. det ska bli en intressant kväll. hoppashoppashoppas att vi slipper regnet!

jag har fått så mycket bra musik det senaste att jag knappt vet vad jag ska lyssna på.

håkan har gjort en cover på joni mitchells both sides now. den är hur bra som helst. sen så har allt O.C tittande fört med sig en lång rad av låtar & skivor som står med på nästa inköps lista. däribland Bell X1, nada surf, death cab for cutie & jonathan rice. sen så slog jag på svt2 igår & hamnade mitt i det senaste avsnittet av musikbyrån. rufus wainwright, martha wainwright & anthony and the johnssons är nog högst upp på listan av skivor som saknas i mitt liv.

dagens låt blir iaf Bell X1 - eve, the apple of my eye.

nu ska jag försöka ta mig ur min pyjamas & ta tag i den här lördagen.