free fallin’

now I'm free, free fallin'
yeah I'm free, free fallin'


egentligen känns det nog inte så mycket, att allt det jag byggt upp raserats, igen. jag börjar bli så van vid bakslag & fallhöjder att jag har lärt mig hur man undviker smällen. eller så har jag inte tillåtit mig själv att känna efter än. så kommer en explosion av känslor senare. men jag tror ändå inte det.. det känns lugnt. som att jag va beredd på det här hela tiden & att det inte var något som jag egentligen ville.

and all the bad boys are standing in the shadows
and the good girls are home with broken hearts


gonna free fall out into nothin'
gonna leave this world for a while


now, wake up this world

okej.. hur ska man återberätta de senaste dagarna? egentligen finns det väl bara ett ord som kan beskriva det hela & det ordet är extas!  (vilket jag förövrigt fått höra är ett typiskt herrljunga uttryck, är det så?) efter en fyra timmars lång tågresa är man rätt sliten men som jag sa till frida, har man klarat en tågresa på närmare 13 timmar är det väl nästan en baggis. väl i stockholm mötte vi upp med kusin ingela som tog oss till sin lägenhet. det blev en paus där på en halvtimma för att sedan bege sig ut i spöregnet & leta efter ett ställe att käka på. mindre lyckat. hamnade på ett till synes lyxigt ställe med äcklig mat. till och med elin hade problem med att äta upp det som serverades & då är det fan riktigt illa.

efter maten va det bara att ta sig direkt till berns där konserten skulle äga rum. jag tror att berns är den bästa konsertlokalen jag varit i. ett riktigt mysigt ställe, högt i tak med fina målningar, barer längs sidorna & balkonger. påminde lite om en kyrka. i väntan på konserten blev det några öl & spekulationer om inledningslåt m.m. tillsammans med pierre & jonas som också va där. öppningslåten blev (jag & pierre hade rätt. mkt viktigt att poängtera!) stay with you. redan där stod det ju klart att det skulle bli en konsert som inte skulle göra någon av oss besviken. andra låten blev slide (ryser när jag tänker på det!) & sen blandades de flesta låtarna från nya skivan med några gammla klassiker som iris, broadway & blackballoon. alla tankar som gjort mig orolig & snurrat runt i huvudet tidigare (om att john skulle förvandlats till en gammal gubbe, att sången skulle va falsk, ljudet dåligt & att jag skulle behöva gå på toa mitt i konserten) va helt i onödan. allt va perfekt. publiken va grym, bandet grymt, sällskapet perfekt & det enda som kanske gjorde mig litelite besviken va att de inte körde name eller sympathy (fast besviken är inte rätt ord.. det hade varit ett plus om de hade kört någon av dem men det gör egentligen inte såå mkt att de inte gjorde det eftersom det va bra ändå).

så tisdagens konsert får fem + av mig. läste dock i aftonbladet att håkan steen bara gett den två. hur det går ihop vet jag inte riktigt. man kanske är mer objektiv när man står & observerar ifrån en balkong än när man står mitt bland flera andra upprymda mäninskor bara några meter ifrån en person vars låtar har följt en genom både några va de jobbigaste & de bästa stunderna i ens liv. jag vet inte. kanske är han bara besviken över att hans rockband goo goo dolls kanske inte riktigt är det rockband som de en gång var.

efter konserten var det bara att hoppa på tunnelbanan (hoppa är helt fel ord, släpa sin trötta & spagettiliknande ben är närmare sanningen)  för att landa i bäddsoffan vid 01 tiden & ligga sömnlös i 3 timmar med stay with you spelandes om&om igen i hjärnan. upp kl.8 för att hinna med frukost innan tåget & tillbaka i herrljunga igen vid kl 14. vilken resa. helt utmattad.. men det va så jävla värt det!





maybe we'll find better days

33331-20

imorgon bär det iväg till stockholm! äntligen dags för goo goo dolls. det ska bli så grymt kul att äntligen få se dem live! hoppas på många gamla klassiker & mycket akustiskt . tar tåget imorgon vid 12, blir nog en sväng på stan & sen konserten på kvällen. ska sova hos kusin ingela som har en lägenhet i stan & sen bär det iväg hemåt igen på onsdag morgon. en kort visit i stockholm således. men en roligt blir det!

ännu en helg har passerat. en mycket lugn sådan. kollade på ESC i lördags & blev mycket glad när mina favoriter tog hem segern! jag har börjat tröttna på ledigheten. har absolut inget att göra. idag har jag varit på biblioteket & lånat skivor.. letade efter en bok att läsa också men hittade inget spänannde. läste ut jonas gardells nya bok jenny i lördags. den 3:e i en komikers uppväxt serien. jag behöver väl knappast skriva att boken va hur bra som helst (jonas gardell fantast till 100%). jenny handlar om just jenny, juhas (för er som inte läst böckerna är detta antagligen helt ointressant) bästa vän & vad som hände henne den sista natten innan skolavslutningen. precis som med de tidigare böckerna så framkallade även denna ett antal olika känslor. bara gardell kan skriva på ett sånt tragikomiskt sätt. denna gången blev det dock fler tårar än vad det blev skratt. men, tipstipstips! lääs den! & dom andra.

nu ska jag laga mig lite mat & senare är det dags för jobb igen.

dagens låt: peral jam - off he goes.



half the world is sleeping while the other half dreams

some days I can't believe
others I'm on my knees
trying to be heard
 


vad säger man till någon som tror sig ha ett hål i hjärtat?
hur kramar man om någon som håller på att gå sönder?

 
om jag fick styra över världen/livet/tiden just nu så skulle jag flytta dig till ett annat land eller bara en annan stad (någon annanstans än  h ä r) och se till att du fick tummen ur & vågade satsa för att försörja dig på det du älskar att göra. jag skulle se till att du höll någon i handen & att du log & skrattade & älskade livet. men jag får inte bestämma. det har jag aldrig fått. jag vill bara att du ska veta att om jag kunde, om jag fick , så skulle det se ut på det sättet. för det spelar ingen roll vad som har hänt, vad vi sagt, vad vi gjort mot varandra eller hur det har känts. hur skulle jag kunna önska dig något annat än det du är värd? jag önskar att du visste, att du kunde inse hur mycket du är värd.

 
en utav de värsta känslorna jag vet är känslan av maktlöshet. jag känner mig ofta maktlös inför sånt som händer runtomkring  mig men det är så nära nu. så nära inpå. man blir så liten när någon man bryr sig om går sönder (vad säger man? hur tröstar man?) när sånt här händer blir jag först ledsen & sen kommer ilskan. och ilskan tar nästan över allt annat. vill spöa skiten ur den som orsakat tårarna. kanske inte med slag i form av knytnävar men ändå, nästan.

 
fredag kväll (egentligen lördag morgon nu). sentimental (hur kom vi hit?). förbannad (vill knäcka hennes näsben nästan för allt hon gjort) & livrädd (is this it?)


ibland undrar jag vem jag skriver det här för. varför jag bloggar. 
 

 you close your eyes
and then you're gone

 

I think I got it all figured out

uppdatering.

besök på ginza i onsdags. spenderade hundralappar som jag egentligen borde hållt hårt i men går det till skivor så tycker jag ändå att det är värt det. ser det som en liten investering. det blev goo goo dolls ny skiva som är riktigt bra! det är ju inget nyskapande direkt utan samma gamla ggd men det är ju å andra sidan dem man gillar. favorit låten på skivan är let love in & cant let go. så blev det placebos nya. inget nytt har hänt med placebo heller men de är ju fortfarande bra. meds är ett måste på playlisten. timos nya va ju också ett måste. lyssnade på den på vägen hem från ginza & sken upp som en sol. blir alltid så glad av den pojken. han låter inte som någon annan & det är det jag gillar med honom. låtarna tar lite tid på sig men de växer hela tiden. lyssna på i'm indian eller gee whiz. sen så blev det en äldre skiva med josh rouse. tänkte att jag behövde lyssna in mig lite mer på honom inför den kommande konserten. skivan va lika bra som väntat. så tips tips tips till er som behöver lite ny musik, jag kan rekomendera samtliga skivor.

i onsdags blev det även en tur till sämsjön. jag & jennifer hade en liten picknick vid vattnet och jag passade givetvis på att fota lite. blev inte mindre än 361 kort.. jag veet det låter galet men vill man få klockrena bilder så måste man knäppa mycket & olika vinklar med olika ljus m.m. så är det bara. efter några rensningar är jag nu nere i 121 bilder samtliga med jennifer som modell. & vilken modell hon är. gör sig hur bra som helst på bild. tänkte bjuda på några smakprov.
 
                


sen så har det varit helg också. en riktigt lyckad sådan. kronan förvandlades till djungel i lördags & det vore ju nästan dumt att missa det.massa folk & massa dricka & det mesta av kävllen är väldigt suddigt men visst hade jag kul! yesbox. att stå på shell i 7 timmar dagen efter kändes dock mindre kul. men ack så nödvändigt! pank är ett ganska roligt/fult ord men absolut inget roligt tillstånd att befinna sig i. så därför blir det jobba idag igen. jag ser fram emot lönen som kommer på torsdag!

det fina sommarvädret verkar ha försvunnit. men den som trodde att det va här för att stanna får faktiskt inget medlidande.. det här är sverige! va fan trodde du? tråkigt är det iaf. blir väl inget bad än på länge.

happ. ännu en vecka med tomma rader i almenackan. får väl se vad det dyker upp för spännande saker den här gången.

life is good
sometimes it’s bad
It has its ups
It has its downs
just sing a song and feel all right
cause that’s just life

and if you’re lost
don’t be sad
there are good times to be had
just sing a song and let love shine
cause that’s just life
that's just life



uppsnärjd i det blå

det är sommar! så otroligtunderbartfantastisktvackert väder så det går knappt att ens tänka på negativa&tråkiga saker. allt är bara solsolsol, blå himmel grönt gräs. att det kan ha sån inverkan på humöret. konstigt.

nu har jag slutat skolan (slutade i onsdags) så man kan säga att mitt sommarlov har börjat nu. tanken var ju att jag skulle jobba kväll på shell i maj men det blir nog inte riktigt så. många som vill jobba så det är slagsmål om passen. har 3 måndagar & en torsdag + mina helger inbokade framöver iaf. alltid ngt.

det känns konstigt att vara ledig. finns inget att göra, inget roligt iaf. bara jag som är ledig nu också så det känns lite surt. har jag tur så kommer jennifer förbi & käkar lunch med mig då&då. annars är alla upptagna med sitt. det gör iofs att man får tid till sånt som man annars inte brukar ha tid med.. idag har jag t.ex suttit ute i solen & läst 60 sidor i en bok (anthony samsons mandela) & klippt gräset. mamma & pappa var ovanligt glada & trevliga mot mig när jag kom hem! är lite orolig över att dom tror att detta är något som kommer ske varje vecka..

har precis avslutat ett samtal med en mycket märklig kille på msn. ibland förvånas jag över att det finns såna människor. han ville att jag skulle titta på när han onanera framför sin webbkamera. & det ville inte jag. det hela mynnade ut i en diskussion om sexualitet, förhållanden & perversioner. ganska intressant ändå på något sätt. hade varit lätt att blockera honom med en gång men eftesom jag är som jag är så tänkte jag att det kunde vara lite intressant att se hur samtalet utveckalde sig. men jag vet inte riktigt vad jag tänkte. hur för man ett seriöst samtal med någon som gång på gång nästan ber på sina bara knän om att få "visa när jag sprutar" ? det gick inte så bra iaf.. det slutade med blockering. det hela gick liite för långt. nog om det.

så, imrogon är det tisdag. vad ska man göra då? vakna upp vid 9, käka frukost, sätta sig ute i solen & läsa, äta lunch, läsa/sola, ut & springa (ja, jag & jennifer har börjat motionera, helt otroligt!) kolla på film...? mmm ungefär så ser nog min morgondag ut. härligt nu, men på onsdag kommer jag va rastlös som en apa (om dom nu är rastlösa).

nu väntar sängen.

dagens låt: timo räisänen - fear no darkness promised child





let love in



gaaah. nu är det bokat & klart.
den 23 maj ska jag på goo goo dolls i stockholm!
extas!



there's nothing we can do about
the things we have to do without
the only way to feel again
is let love in


just another soldier on a road to nowhere

vi ska kämpa för varenda unge.
 
det gör ont i mig. det går inte ens att beskriva med ord hur det känns. att se misär så pangpå raktuppiansiktet (men ändå/egentligen på ett sånt avstånd) & sitta i sin soffa och känna sig så jävla paralyserad. även om "slagordet " är du kan förändra så känner jag en sån vanmakt.
 
världens humorkväll. jag vet inte om jag tycker om själva grejen att blanda humor med ett sånt allvarligt ämne. jag antar att det bara är för att människor ska orka titta på det. för att på något sätt ändå skapa en distans till det hela. men är inte hela grejen med såna program att få människor att inse & ta det till sig? jag vet inte. jag tycker bara att det är lite fel.


uppskatta det du har.


helgen är över. redan en ny vecka. det är måndag, känns som söndag. jag har fått alldeles för lite gjort på tentan i helgen, men har haft desto roligare. en härlig helg, en glad helg men samtidigt (som vanligt) med vissa mindre roliga incidenter. jag hoppas på att det löser sig. det brukar ju göra det, tillslut.

dags att sova & se till att vakna upp riktigt utvilad imorgon så att jag får något gjort på tentan.


[you know when you've found it
there's something I've learned
'cause you feel it when they take it away
]