dont let the dead days bring you down

den här veckan har präglats av buck (bandet alltså).
jag älskar när man hittar en skiva man glömt av & upptäcker hur grym den är (igen)!

det känns konstigt att det är en vecka sen det sist var fredag. tiden går så fort, veckorna känns bara kortare & kortare. ändå har jag svårt att hålla koll på vad jag gjort under vilken dag.  dagarna rinner liksom ihop.

det har nog varit en bra vecka ändå. en vecka med mycket regn dock. kanske inte helt fel det heller. regn har sina fördelar. idag har jag tex. rensat bland mina kläder. tre kassar till klädinsamlingen. inte illa. det är konstigt att det ska vara så svårt att göra sig av med saker.. tänker att jag kanske kommer använda det där gröna linnet någon dag även om jag egentligen vet helt säkert att det aldrig kommer hända. men snart ska ju vårkläderna in så det är bäst att göra plats.

ikväll blir det filmkväll, eller filmnatt. jag hoppas på rysare & skräckfilmer men antar att jennifer inte kommer att gå med på det. övernattning blir det nog. alltid trevligt att ligga & prata med någon tills man somnar.

jag har kommit på att jag är fruktansvärt beroende av människor. förr kunde jag sitta hemma själv en hel vecka utan att tycka att det var jobbigt, nu kan jag knappt vara själv i mer än 3 timmar. tur att man har vänner som aldrig tycks tröttna på att umgås med en.

nu ska jag hjälpa pappa med maten.

dagens/veckans låt: buck - dont let the dead days bring you down

i mitten av en hurricane

11:33

det känns som höst idag. jag har inte lämnat sängen än & inte ens orkat vrida på mitt huvud för att titta ut i fönstret. men jag hör regnet, & jag kan se den grå himlen framför mig. jag trodde att det skulle bli vår nu. som vanligt så hade jag fel.

 
igår va jag på jurymöte ang. poesitävlingen. har inte varit på kunskapskällan sen jag tog studenten tror jag. Det kändes konstigt att vara där. det va helt tomt. såg nästan inga elever & inga lärare heller. de kanske hade en ledig dag, jag vet inte. det känns konstigt när man tänker tillbaka på tiden man spenderade där. eller inte konstigt kanske, men det känns. jag saknar den tiden ibland. vi var allt lite speciella vi, sp3.

12:20

lånade fem böcker på skolans bibliotek och läser nu daniel boyacioglu, poeten.

Om du inte vet
vart du ska, navigera
bort ifrån alla skit

 
hemtentan är klar & glömd nu. postade den igår så idag är jag helt ledig. Imorgon börjar moment 3: socialpsykologi. det ska bli spännande. en månad kvar  i göteborg sen bär det iväg någon annanstans.

sometimes it feels worse then it really is

kanske är det så. kanske inbilar jag mig bara att det gör ont, att det gör så jäkla ont.

jag tänker alltid alldeles för mycket. bygger berg av småsten. sen så hamnar jag alltid här, besviken för att det inte blir så som jag tänkt mig. men det är skillnad den här gången. det handlar inte om mig nu. det är ínte jag som analyserar sönder & förstör. för första gången i mitt liv (tror jag) så är det inte jag. det känns knäppt.

smällar man får ta, antar jag.

det går väl över. det går alltid över.

inget är värre än att man inte kan komma över det. måste bara försöka tänka så.


It don't matter to the sun if you go or if you stay. no, the sun is gonna rise, shine down on another day
there will be tomorrow even if you choose to leave. cuz it don't matter to the sun no, no it matters to me



allt är till salu

jag glider ifrån allt
vad var jag en gång?
jag förlorar mitt fokus
vad drömde jag om?


vissa saker behöver egentligen inte uttalas. det känns på nåt sätt i magen. att det inte riktigt är som det ska. & jag orkar egentligen inte bry mig för jag bryr mig alltid alldeles för mycket. det krävs så mycket mygel för att verka normal.

jag förlorar mitt fokus. hemtentan hamnar hela tiden lite i skymundan. gitarren känns alltid mer lockande, telefonen mycket roligare & soffan så jäkla mycket skönare. men imån, då jävlar (så sa jag igår också)

jag ser mig i spegeln, det är en dålig dag. jag vill ha vår & sol & ledighet (& kinder som ser lite friskare ut)  om två veckor ungefär bär det iväg till lissabon. ska bli så jäkla skönt att se något annat, andas annan luft & slippa tänka. sen är det bara två dagar kvar & så sitter jag & frida på tåget påväg till jennie. det blir nästan en liten semestervecka för mig. två veckor känns dock på tok för länge just nu.


rör mina händer
du måste förstå
jag orkar inte förklara
försök och se det ändå
det gnager mitt sinne
det är som overklighet


dagens låt: lars winnerbäck - mareld

I keep making these to-do lists but nothing gets crossed out

hemtenta suger. eller det gör det väl inte egentligen bara det att man känner sån press på sig. kan liksom aldrig slappna av utan tänker på det hela tiden. och sen så får jag inget gjort. för pressen är inte tillräckligt stor än utan jag tänker fortfarande "äh va fan, den ska ju inte in förens på måndag". bara det att fredag, lördag & söndag antaligen kommer gå bort till annat. menmen, det löser sig. det brukar ju göra det iaf.

behöver väl knappast skriva att jag har haft en tråkdag. suttit inne hela dagen & knappt lämnat mitt rum. har inte fått speciellt mycket gjort på tentan men har ändå börjat lite & det känns ju bra. borde kanske kommit en bit längre dock.

har kikat på lite olika utbildningar idag igen. frida tipsade om en bra sida, studentum.se. där kunde man hitta massa bra information. tror nog att det blir så att jag flyttar till norrköping i höst. samhäll & kulturanalys lockar ganska mycket. känns nästan klockrent faktiskt & tror inte att jag kommer hitta något bättre. norrköping lockar dessvärre inte lika mycket som programmet. men man kan väl inte få allt antar jag.


fick bidragen från kunskapskällans poesi tävling på mailen idag. ska ju vara med i juryn iår igen. det är kul att läsa dikter men så fruktansvärt svårt att bedömma dem. speciellt när man själv vet hur det känns att låta någon annan ta del av något som är så personligt. då vill man ge alla positiva kommentarer bara för att uppmuntra dem att fortsätta skriva. det va längesen jag skrev en dikt nu, eller längesen jag skrev en någorlunda bra dikt iaf. tråkigt hur man bara tappar inspirationen & känslan för vissa saker.

dags att återgå till studierna.. eller nä kanske inte. men dags att lämna datorn iaf.

dagens låt: bright eyes - nothing get's crossed out











don't look back and don't look straight ahead

en människa är en människa tackvare andra människor

idag hade vi sista föreläsningen på momentet social struktur & mänskligt handlande. har haft världens bästa föreläsare som gjort hela det här momentet väldigt intressant & givande. känns nästan lite tråkigt att det är över nu. fick hemtentan idag också. något att bita i! just nu så vet jag inte hur jag ska kunna klara av den men det brukar ju oftast lösa sig tillslut. gäller bara att verkligen ta tag i det. & det brukar jag va rätt dålig på..

ännu en tågresa utan min mp3. glömde naturligtvis av att ladda den i helgen.

- mamma, jag vet varför skalman heter skalman!
- jaså, varför heter han det då?
- för att han har ett skal på ryggen!

- mamma varför har sköldpaddor bara gröna kläder på sig?

det kan vara rätt roligt att lyssna på folk på tåget också.. speciellt barn. 


snubben som spelar dragspel i tunneln till nordstan har äntligen lärt sig en ny låt! varje gång jag går till tåget efter skolan står han där & spelar samma melodi. jag har nästan stört mig på honom lite faktiskt.. & det är inte bara jag som är övertygad om att han bara kan en enda låt utan frida har också tänkt (&stört sig) på det. men idag så spelade han helt plötsligt något annat! antingen så har han tränat under helgen eller så kanske han helt enkelt är mer musikalisk än vad vi trodde. en trevlig överraskning va det iaf!

lyssnar på radio nu, vad skulle man göra utan p3 egentligen.. tänk så mycket klokt de säger ibland.. meningen med livet är att fylla det med mening. jag ska aldrig sluta lyssna på radio.

nu ska jag försöka ta tag i min hemtenta.


it's better to fall sometimes than to never ever stumble

dagens låt: bad cash quartet - I don't hesitate to say who I hate

we'll find a way of chasing the sun

let me be the one that shines with you

det va längesen jag kände mig såhär pigg. känns helt plötsligt som att jag har massa energi i kroppen & jag förstår inte riktigt vart den kommer ifrån.. kanske är det våren.

tjuvåkte på tåget imorse. insåg när jag väl satt mig ner att mitt tågkort hade gått ut den 14:e. visade snällt upp det för konduktören ändå & han verkade inte ha så bra koll på dagens datum. så det blev gratisresa för mig. snacka om flyt.

struntade i att pröjsa på spårvagnen också (vad är jag för människa egentligen?!) lyckades hålla mig borta från elaka konduktörer/kontrollanter även där. jag undrar hur många som tjuvåker på spårvagnarna varje dag egentligen...

menmen, jag känner ingen större skuld över detta. är ju trots allt en fattig student. unnade mig ist en dyr/god kaffe latte på hemvägen. fint av mig.

igår kom elin hem & bländade oss med sitt solblekta hår i kontrast till hennes bruna hud. 5 veckor i hongkong + thailand verkar inte dumt alls. jag vill också. resväska fullproppad med fynd & minnen för livet.


[idag på tåget hem satt jag bakom en tjeje som snackade i sin mobiltelefon i ca 7 minuter (jag tog tiden.. ja, jag hade tråkigt, min mp3 va helt död) under denna tid hann hon säga oh my god  5 gånger. konstigt hur man kan störa sig på något så fruktansvärt mycket. anatgligen så låter jag själv undefär likadant.]

imorgon är det fredaag. ledig & helt fri från måsten. känns underbart.


dagens låt: oasis - slide away

anywhere I lay my head


idag återupptäckte jag anna terheims shoreline ep. den är så bra att det gör ont. musik ska kännas, annars är den inte bra & så är det bara.

vilken helg. jobb till 22 i lördags & sedan utgång i vara. det va riktigt trevligt faktiskt trots vissa incidenter. men det är sånt som händer & förhoppningsvis reder det ut sig. i söndags blev det jobb igen & jag behöver väl knappast säga att jag inte fått någon vila alls den här helgen. som vanligt med andra ord. men nästa helg, då är jag leedig. hela helgen tillochmed! ser redan fram emot den.

egentligen borde jag plugga nu men jag orkar bara inte. läser om etnisk segregation & diskriminering vilket är mycket intressant & kul men jag känner ändå bara för att lägga mig & kolla på en film.

nej, det här va alldeles för tråkigt idag. ska nog spela gitarr en stund ist (kontigt hur man alltid ska göra massa annat när man egentligen borde plugga)


kärlek.


after years of having you as a weight on my heart, the stone turned to air at last. you belong to the past,
I'm not crying over you, you're just a friend at last


wake up, cold coffee and juice

igår tog jag & plamen en tripp till lager 157. fanns inte speciellt mycket fint men det är så lätt att bara plocka på sig grejer när det är billigt, eller billigare kanske man ska säga. palmen kom därifrån tomhänt så vi stannade till vid bolagret där de hade diverse inredningsprylar. & gissa vad jennifer köpte! en skohylla & en hattgylla! det är nästan så att jag inte fattat det själv än (bott i lägenheten i 2 år & inte haft någonstans att göra av jackorna & skorna! förens nu!) helt otroligt. & detta gick inte på mer än 300 kr. perfekt!

sedan flummade vi runt i ullricehamn lite  & försökte hitta ett mcdonalds. de hade tydligen inget sådant där så vi fick helt enkelt fortsätta hemåt med tom mage. men plötsligt uppenbarade sig ett litet matställe på vägen. egentligen så borde vi redan från början insett att det va något fel på stället då det va helt tomt & luktade död hund! menmen, hungriga som vi var så reflekterade vi inte alltför mycket över det . palmen ville ha en french hotdog vilket han bakom disken inte verkade ha alltför bra koll på vad det va. sås är ju ett måste i en sån & palmen försökte förklara att det va vitlökssås som hon ville ha "du vet, sån som man har på pzzor" det slutade med att hon fick en french hotdog med kebabsås!! (uuuuh) & min halvspeciel såg ju inte heller alltför rolig ut. att sedan äta det här va ju en uppleveles i sig. fy faaan va äcklisch de va! har aldig ätit någon äckligare korv i mitt liv tror jag.   så maten åkte tillslut i soporna.    ett tips till alla som åker genom gällstad med tom mage: ät inte på . jag lovar, det finns nog inget värre ställe .

menmen, denna lilla händelse skulle ju inte få förstöra dagen. lyckliga över palmens fynd åkte vi hemåt för att snickra ihop det hela. stannade till vid hennes föräldrar för att hämta en fotölj & sedan va det inredning som gällde. jag måste säga att det blev riktigt bra. vi va riktigt duktiga på att skruva ihop grejerna & få upp dem. sedan blev det ett besök på house of eden & östlundsjärn för att fixa de sista detaljerna. äntligen har jennifer en fungerande hall! stenen & stefan kom förbi senare på kvällen & provsatt den nya fotöljen . tyvärr glömde jag plåta det viktigaste av allt, sko-& hatthyllan. menmen.


om några timmar är det dags för mig att dra ner till shell & avklara mina 7 timmar. är inte alls sugen på det idag. palmen försöker få med mig till kronan ikväll men jag vet inte riktigt om jag orkar det. men vi får väl se. jag är ganska lätt att övertala.

nu ska jag städa lite.









I got something to say you know, but nothing comes

idag skulle jag vilja skriva om allt det där som ingen annan annars får reda på. men det går inte.

framlängeslängtan, ja kanske det jennie, jag borde kanske ersätta baklängeslängta med det. men jag tror att jag lever alldeles för mycket i då- & framtiden & glömmer av att tänka på att det faktiskt är just nu jag lever. det enda jag gör är att se framåt eller titta bakåt. jag borde lära mig att leva i nuet & ta vara på allt det roliga som faktiskt händer varje dag & sluta fokusera på det negativa. vad är det värsta i mitt liv just nu? ingenting egentligen. det finns inget som är så illa att det ens kan räknas som "det värsta" . allt är bra egentligen. ändå finns det alltid något som tynger ner mig. hur skakar man av sig det?

imorgon ska jag berätta om min & palmens dag på lager 157.

I've been looking for a savior in these dirty streets
looking for a savior beneath these dirty sheets
I've been raising up my hands
drive another nail in
got enough guilt to start
my own religion


dagens låt: tori amos - crucify


let's make this easy, let time pass

9 mars 2002. överlevnadshandbok.
lita aldrig på någon fullt ut
berätta aldrig för mycket
låt aldrig någon lära känna dig på djupet
släpp aldrig någon riktigt nära
bli aldrig kär

9 mars 2003. allting är motvind & hagel.
ja, precis så känns det. regn & slask, grått & dimma, vind & snö, is & grusiga vägar. men jag vet inte om jag hade orkat med jobbigt vackert väder nu ändå… solsken. det är vädret gör att man har någonting att skylla det dåliga humöret på. en anledning till att inte le. äh, jag vet inte.
 
”om man går tillräckligt snabbt slipper man att tänka. Om man går & går tappar tankarna taget och halkar bakåt i hjärnan & sen ut, genom skallben & hud. hänger sig kvar längst ner i varje hårstrå och tvingas ägna all sin kraft åt det. Men när man stannar kravlar de upp igen & in, men man är fri så länge man fortsätter att gå & därför går hon. går och går.”
 
det är fredag, äntligen. & jag undrar vart allt tar vägen, alla dagar. & vad man väntar på egentligen.. för visst känns allt mest som en väntan? Väntar på helgen, väntar på den där festen, på påsklovet, på sommaren, studenten.. väntar på.. livet!(?)

9 mars 2004. fuck it all.
aftonbladet var med när big brother-stjärnan gjorde ännu ett skönhetsingrepp
- nu ser jag sexigare ut, säger hon

j
ag hatar världen idag

då: det fanns dagar då ingenting var på riktigt. då man faktiskt kunde vara indian hela dagen& nästa morgon vakna upp & vara sig själv igen. det gick att låtsas för man trodde på det. nu fungerar det bara i korta stunder. & då måste man blunda också. har inte riktigt den makten över min hjärna längre som gör att jag kan gå in i andra världar & stanna där i längre perioder. från sandlåda till sandlåda, gräsmatta till gräsmatta, varför kan det inte vara så längre? obehindrat. världen snurrade så långsamt & allt va så mkt större. man behövde inte ens leta efter nya platser för plötsligt så va de bara där. det va så mycket lättare då. nu: såra eller eller bli sårad, bli slagen eller slå. fast egentligen, det kanske alltid har varit så? men det går inte att försvinna längre. överallt kan någon nå mig. inte ens i sitt eget huvud får man vara ifred.


9 mars 2005. onsdag
snart är det helg igen. tiden går så jäkla fort. börjar komma in i det här livet nu. det känns bra. annabel är världens sötaste unge & det känns redan nu som att jag kommer sakna henne grymt mycket när jag åker hem igen. jag hinner inte skriva mer nu. kvällsmat ska tillagas.

9 mars 2006. torsdag fylld av ångest
vaknade 4 gånger inatt. hoppade upp ur sängen i tron om att jag hade försovit mig. så var det dock inte. tur det, men ändå så fruktansvärt irriterande.

fick hem utbildningskataloger idag. hittade ett program i linköping, samhäll & kulturanalys. lät mycket intressant. måste ju ta tag i det här nu. idag har jag haft baklängeslängtan. tänkte på den "gamla goda tiden" & fick för mig att jag skulle läsa mina dagböcker. insåg ganska snabbt att den gamla goda tiden kanske inte va så mcket bättre ändå. blandade känslor när man läser sånt där. hur åren bara går medan man står & stampar på samma ställe.. ungefär. då får jag ångest. ångest över tiden, över mitt liv (vad jag ska göra med det & vad jag har gjort) över alla jävla drömmar jag har & de mål jag sätter upp som jag sedan bara drömmer om & struntar i att ens försöka uppnå.

ibland undrar jag vad det va som gjorde att jag blev sånhär. sån som jag är, grubblare(?) jag vet inte. obotlig? jag tror det.


dagens låt: bright eyes - if winter ends


and I scream for the sunlight  or a car to take me anywhere. just get me passed this dead and eternal snow. cause I swear that I'm dying, slowly, but it's happening and if the perfect spring is waiting somewhere just take me there


jennie, det finns en viss charm med dina lampor trots allt (:

 




sometimes the best intentions still don't make things right

you can
walk away
be all alone
spend your time
thinking about the way
things used to be



onsdag. tror att jag slog mitt rekord i snabbhet idag. vaknade på tok försent, hade iofs vaknat 3 gånger innan jag gick upp men stängde av larmet & tänkte jag blundar i 20 sekunder bara, sen går jag upp. vaknade sedan 20 minuter innan tåget gick. & på den tiden skulle jag hinna med att äta frukost, klä på mig & göra mig i ordning, borsta tänderna & hinna ner till shell & lämna tillbaka en film. jag klarade det. är dock inte så stolt som jag kanske borde vara (?) är mycket irriterad över att jag lyckades försova mig & bli tvungen att stressa när jag äntligen hade sovmorgon & planerat att ta det lugnt på morgonen! men istället blev det alltså stress stress stress. som om inte morgonen va tillräcklig så fick jag stressa ännu mer för att hinna med tåget hem. sprang från brunnsparken till stationen (inte såå långt egentligen men..) & jag hann med. på tåget väntade frida & en pratglad äldre man som efter att han förstått att vi kom från herrljunga frågade är du möjligtvis lillasyster till elin?" blev jättepaff. aldrig träffat honom innan & han visste inte ens mitt namn men såg det så tydligt. mycket märkligt. elin & jag är ju inte ens lika (?) konstigt sånt där...

imorgon ringer klockan 05:30. tur att jag är ledig på fredag! då ska jag inte stressa någonting.

you should take some time maybe sleep on it tonight, you should take some time baby heed the words I said, you should take some time think about your life, you should take some time before you throw it all away. I ain't got the time  to sit here and wait around


dagens låt: tracy chapman - bridges


am I right side up or upside down?

idag på  fick jag sällskap av  på både dit- & hemvägen. en sån sak kan påverka dagen ganska mycket, det kan t.ex. göra att man äter pommesfrittes till lunch istället för att vänta en timma & laga något lite mer hälsosamt när man kommer hem ist. det kan också betyda att man helt oväntat springer in i en affär & kommer därifrån med två nya toppar. detta kan man ju se som både positivt & negativt. det mest positiva med sällskapet är dock att man har någon att prata med och att vi fick lite tid till att planera & diskutera resan till . mjukisbyxor är ett måste om man ska sitta på ett tåg i 13 timmar.  & en dator så att man kan kika på en film vore lyx! lite mer än 5 veckor kvar sen är vi där. ska bli så kul att se hur jennietösen har det.

idag gjorde  ännu ett försök till att få den hårfärgen jag vill ha. det blev mindre lyckat faktiskt. den där röda tonen i håret har nog kommit för att stanna, även om den inte är alls välkommen. menmen, ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig. senare blev det  film  hos . in her shoes, den va mycket bättre än vad jag hade väntat mig faktiskt. alltid trevligt när man blir positivt överraskad. 

nu är det snart bedtime. lyckades fixa till mig en liten sovmorgon imån. känns skönt. ska nog sova till halv nio iaf vilket inte är illa alls. sen blir det diskusion inför torsdagens seminarium. genus, kön & feminism är begreppen som står på agendan. begrepp som kan leda till flera timmar långa diskusioner. det är alltid lika roligt att höra olika åsikter (ibland blir man nästan chockad över att människor kan tycka så olika) speciellt när vi är en grupp bestående av fyra helt olika typer av människor.

snart börjar alias så jag får fixa iordning mig inför natten nu.


bli vad du vill bli
det här är självbedrägeri
ingen annan gör dig fri
inte nu och inte sen


dagens låt: lars winnerbäck - dom sista drömmarna


and now our finest hour arrives

monday again..
en mycket bättre måndag än förra veckan. vaknade iofs inte i tid (som vanligt) men hann med tåget ändå & fick tom. resekompisar (en bit på vägen iaf.) sara & oliver skulle till vårgårda vilket gav oss tillfälle att prata lite strunt i ca 10 minuter. inte helt fel. det har verkligen börjat bli ljust på morgonen nu. alldeles för ljust för att kunna sova på tåget.

det är något visst med att lyssna på musik när man åker tåg. ibland så kan man upptäcka textrader som man aldrig lagt märke till innan även om man har hört låten 10 gånger tidigare. & ibland hittar man plötsligt en helt ny låt på mp3-spelaren som sparkar igång hjäratat & man lyssnar på om&om igen i 52 minuter. idag har jag lyssnat på crush ungefär 27 gånger. jag vet inte om det är bra eller dåligt. får nog ta ett uppehåll imån, annars kommer mina öron inte längre höra när jag spelar den..

110 dagar kvar till roskilde. jag hoppas att jag kommer iväg. jennie, du måste hänga på!

it's out of my hands for now
I can't just walk away...
it'd be nice to walk away


femhundratjugofemtusen sexhundra minuter

hur mäter man ett år? i dagar, i nätter, i antalet koppar kaffe? i myrsteg, i kliv? i smärta, i krig? i femhundratjugofemtusen sexhundra minuter? hur kan du mäta ett år av ett liv?

det blev bio igår & det blev RENT. så jäkla bra. såg musikalen i sthlm för några år sedan, tyckte att den va grymt bra då men filmen va ju nästan bättre! en sorglig men samtidigt hopfull berättelse om hur kärlek & vänskap är det viktigaste här i livet.

idag har varit en okej dag. har iofs jobbat hela dagen nästan, men det gick bra. bra att få lite cash. fick en trevlig pratstund med fjärve också. va alldeles för längesen jag snackade med honom. det är konstigt hur människor som man tidigare spenderat nästan varje dag med bara försvinner bort. fick en skiva med hans inspelning av dave matthews crush som jag tjatat på honom om. så hade han brännt med matthews nya skiva också..  fint av honom!

imorgon är det måndag och en ny vecka. jag hoppas på att den kommer att kännas lite lättare...

dagens låt: svårt val..
1. rent - seasons of love
2. fjärve - crush

a line allows progress, a circle does not

inatt kommer jag att somna med en lättnad i bröstet, veckan är över & det känns så jäkla skönt. imorgon ska inte en enda väckarklocka i världen få öppna mina ögon innan de öppnas av sig själva.

hade ett snack med min boss idag. om apatiska invandrarbarn & min framtid som sosstant (?) han har konstiga åsikter & det är inte lätt att diskutera saker med någon som inte vill lyssna. jag blir ledsen av sånt. bitterheten & inskränktheten i hans ton. han kallade mig för naiv, jag kallade honom för cynisk & tänkte att det måste va jobbigt att tro det värsta om alla hela tiden. jag vill hjälpa andra sa jag & han sa att jag är för blåögd & att vi inte kommer ngnstans med att tycka synd om andra.  vadå tycka synd? vadå tycka synd? det handlar inte om att tycka synd om andra. det handlar bara om att öppna ögonen & se på vilka olika villkor vi människor lever & att göra någonting åt det!  "vänstermänniskan i dig kommer att försvinna med tiden emma" så sa han. jag hatar när någon sätter en stämpel på mina åsikter. 

över till annat. jennie, jag är glad att du har hittat hit. ska lägga upp några pics för din skull vid ett senare tillfälle. miss you love.

imorgon ska jag ha latdag. sova länge. äta massa gott. gå på bio & va med människor jag tycker om. det ser jag fram emot.


you would settle for anything that would make your brain slow down, or stop this circle of thoughts you chase before they catch back up with you.

dagens låt: bright eyes - a line allows progress, a circle does not




motgångar

det är bara veckans tredje dag & ändå är den redan fullspäckad med motgångar. jag & världen snurrar helt klart åt motsatta håll, inget blir som jag vill eller tänkt mig. min lediga dag som jag hade sett fram emot så mycket har tagits ifrån mig. hade planerat att sova till klockan 11 imorgon, äta frukost länge & läsa gp sida för sida. långpromenad & bad & god middag. men nej. måste in till skolan imorgon igen. suckpuststön. jag vet, de flesta går i skolan varje dag men jag är inte van vid det & dessutom är det så svårt att gå upp tidigt på morgonen när man inte har somnat förrens kl 2 natten innan. jag måste få ordning på mitt liv. men det är inte så lätt det heller.

you may win or lose
but to be yourself is all that you can do


dagens låt: audioslave - be yourself