laughter is my soul's release



ny vecka igen. började med panik. insåg att shit emma, du gjorde i stort sett ingenting hela förra veckan & nu börjar det dra ihop sig! well. ibland behöver man få lite distans till saker & ting för att kunna ta tag i det igen. det fina vädret gör det inte lättare för mig att göra något vettigt (om man ska lyssna på dem som säger att det inte räknas att gå promenader i solen & äta glass). jag ställde klockan på ringning kl 8 men lyckades som vanligt somna om. vaknade inte till liv (& då av smspip) förens kl 11. illa. så råplugg väntade hela dagen (tänkte jag) ringde ida efter middagen & vi beklagade oss över hur tråkigt & synd det är om oss SKAare som måste plugga när det är så fint väder. hon lyckades övertala mig om att komma till henne & plugga istället. hur mycket fick vi gjort? inget, i stort sett. taket på gripen (stället hon bor) var så mycket mer lockande. folk satt & latade sig i solen i bara shorts & t-shirt, drack öl i solen, grillade & hade trevligt. tänkte att vi är ju faktiskt studenter... & studenttiden sägs ju vara den roligaste i ens liv, så varför inte ta vara på de stunder man får.

våren  vekar verkligen locka fram looove hos många här i norrköping. tänk hur mycket man kan glädjas åt andras kärlek. det är underbart med vår. tissel&tassel & nyfunnen kärlek mellande de mest oväntade (fast ändå inte kanske) personerna. såå roligt!

jag hade en trevlig helg förövrigt. vi va ett gäng på 12 personer som va & åt på papagrapa. riktig italiensk pizza. firade nyinkommet csnbidrag & gjorde av med lite slantar på pizza & rödvin. så som det ska va. gick vidare till världens bar & slösade ännu mer pengar på öl. men trevligt var det. riktigt trevligt.

på torsdag kommer kicki hit! hon ska på studiebesök här (har inte riktigt förstått var & varför än men) & sen stannar hon tills lördag. det är alltid lika trevligt med besök. hoppas på fint vårväder!

en annan nyhet, jag är nybilven volentär för byrån mot diskriminering. känns riktigt bra faktiskt, ett bra komplement till min utbildning tror jag. kommer förhoppningsvis ta mig modet till att gå runt & föreläsa på olika skolor & vid olika tillställningar.

nu är det sängen som gäller. gruppträff imorgon + föreläsning, de va riktigt längesen nu.



we live together in a photograph of time


tillbaka i norrköping igen. helgen hemma i herrljunga är över & det är tillbaka till verkligheten igen.. ja det känns faktiskt så. dagarna i herrljunga kändes som att resa tillbaka i tiden på något sätt. allt va sig likt samtidigt som mycket har förändrats. mycket som jag blir ledsen över, vänner som verkar tappat suget. hur en del bara står still. hur vissa saker aldrig förändras. samtidigt känns det jobbigt att uppleva de förändringar som faktiskt har skett. hur man står utanför allt. att man inte är en del i det livet längre. blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på hur mycket man har upplevt tillsammans samtidigt som jag aldrig skulle byta bort det här mot att gå tillbaka dit(?). det är väl bara att inse att ingenting någonsin kommer vara detsamma livet ut. kanske dags att släppa taget till en viss del. dags att inse att vissa är det svårt att hålla kontakten med & att det inte är så lätt att bara hoppa tillbaka till det man en gång hade när man inte setts eller hörts på flera månader. en naturlig utveckling kanske. men sen så finns det vissa vänner som finns där hela tiden, vänskap som aldrig förändras och som förhoppningsvis aldrig kommer att gå förlorad.

beneath the sheets of paper lies my truth


att vakna upp i ett rum upplyst av solsken. att äntligen hitta en fin present till den bästa systern. att upptäcka en helt ny underbar låt. att snart få åka hem & träffa familjen och de bästa vännerna. att känna våren under fötterna. att se de första snödropparna. att trivas med livet.  sånt som kan göra en vanlig måndag till världens bästa dag.

 

jag har haft en så skön helg. i fredags var jag på syjunta hos sofia. stickade på min sjal till klockan tolv på natten. nu är jag helt fast. har stickat hela helgen.. och det börjar synas. den ska bli klar snart. men stickandet tar tid ifrån pluggandet.. lite mindre bra.

 på torsdag ska jag hem till herrljunga. det ska bli roligt. umgås med familj & vänner. jag har blivit lovad fest! det känns inte helt fel. det va rätt längesen jag va ute nu. ska åka & hälsa på farmor också. det va ett bra tag sedan jag pratade med henne så jag tänkte överraska henne med ett besök.

nu ska jag ut & gå proemand i det fina vädret med ida. sen är det verkligen dags för mig att sätta mig ner & plugga!

(tack för låttipset frida!)

dagens låt: regina spector - samson