and the world's got me dizzy again

you think after twenty-two years I'd be used to the spin
and it only feels worse when I stay in one place
so I'm always pacing around or walking away


   

self-directed lives

sovmorgon. härligt! ska iväg till skolan om en liten stund och diskutera igenom arbetet som ska redovisas i morgon. så ska vi kommentera en annan grupps arbete också. har varit en slapp vecka hittills. vi hann färdigt med arbetet förra veckan så vi har fått lite extra ledigt. inte helt fel.

i helgen va elin & mamma här, det va mycket trevligt. vi gick på stan & va ute & käkade & kollade in skolan m.m. jag börjar se fram emot jul mer & mer. det ska bli såå skönt att komma hem & träffa pyret! & gå omkring i huset & bara ha massa utrymme! man kan inte röra på sig så mycket i mitt lilla rum. jag hoppas att de kommande fyra veckorna ska gå fort. jag känner inte alls för nästa kurs muntlig och skriftlig framställning.

de har börjat julpynta lite överallt här nu. ljus i massa träd & så har de fått upp adventsljusstaken på taket på värmekyrkan. ska bli kul när första ljuset tänds. vi ska ha adventsmys på idas tak med massa filtar & tända ljus. utsikt över nästan hela staden. niiice.

nu måste jag kila. gruppträff.
hoppas ni mår fint.


your heart is keeping time with me



what a feeling. idag är en bra dag (har varit en bra dag). tid med Ida som har en förmåga av att ibland bara få allt att kännas bra igen. det har varit en jobbig vecka. jobbiga tankar & jag började nästan falla tillbaka till det där gamla (baklängeslängtan & tvivel på mig själv) igen. who would take my word on anything these days, I've failed so many times saying i'm gonna change. men det är annat nu. allt är annorlunda (allt är dock inte enbart bättre bara för det). men jag har liksom hittat lite av det jag letat efter. jag har hittat någon, några som jag inte vill byta bort.







I never understood before
I never knew what love was for
my heart was broke, my head was sore
what a feeling

tied up in ancient history
I didnt believe in destiny
I look up you're standing next to me
what a feeling

 




jag är alldeles för upprymd & pigg & glad för att kunna sova nu. kroppen är trött men hjärnan är på högvarv. jag vill börja skirva dikter igen! jag saknar det. & skriva nya låtar. det går inte riktigt längre. börjar verkligen tro på det där med att man skriver som bäst när man är olycklig. vill inte att det ska va så men det är nog så ändå.

imorgon är det dagen mot diskriminering på arbetetsmuseum. föreläsning med Claes Schmidt om de normer och värderingar som styr våra liv. känd som sara lund när han "kom ut" som transvestit hösten 2003. föreläsning "den nye svensken", "är du cp, eller?" & "tyvärr det är fullt" ("fadde" darwich föreläser om krogdiskriminering och integration.) det ska bli mycket spännande.

nu ska jag tacka för mig & lägga mig & plugga lite geografi.


dagens låt: aqualung - brighter than sunshine


well some say: life will beat you down

[there are millions and millions of people around
on my TV, walking my streets, making sounds
and I can walk with them, I love them, I need them
]

hittills har detta varit en ganska omtumlande vecka (& det är bara onsdag än!)  i måndags kollade jag på filmen shooting dogs. det gjorde inte direkt så att jag fick en bra start på veckan. fruktansvärd film om folkmorden i rwanda 94 som jag fortfarande går & tänker på. fick dessutom ett ryck & bestämde mig för att läsa in mig lite mer på rwandas historia (vilket iofs är bra) jag slutar aldrig förvånas över människan.. & bli besviken på den. efter filmen läste jag aftonbladet & blev ännu mer besviken. böter för de som inte aktivt söker jobb & om extremhögern i tyskland. besvikelse besvikelse. ibland vill man bara stänga av. igår va jag på arbetetsmuseum & tittade på en fotoutställning om sebastian, pojken som gick bort i cancer som det skrevs väldigt mycket om för ett tag sedan. kom därifrån med tårar på kinderna & snor i näsan. det ryckte inte upp mig direkt.. ibland önskar jag att man kunde få leva i sin lilla bubbla & inte va medveten om saker som sker omkring en.

i skolan håller vi just nu på med att analysera gruppintervjun vi gjorde för några veckor sedan om normalitet & avvikelse. detta innebär att vi sitter & försöker hitta olika koder i transkriberingen av intervjuen som vi sedan ska göra kategorier av & koppla till olika teorier (suckpuststön). det är invecklat & fruktansvärt jobbigt & trååkigt. det tar dessutom väldigt lång tid & suger all kraft ur en. tillbringar större delen av dagen i ett litet grupprum tillsammans med 4 personer & kommer inte ut därifrån förrens vid 3 tiden då det redan börjat bli mörkt ute. vad orkar man göra då? ingenting.

sen så har jag fått för mig att jag ska börja läsa in mig på historia & geografi. detta pga att jag har insett (efter många omgångar av spelet när&fjärran med robert) att jag verkligen suger på framförallt geografi. så just nu ligger jag & läser om nordamerikas historia&geografi på kvällarna. kanske bör tilläggas att min tv har gått sönder så nu har jag helt plötsligt massa tid över för annat.

annars?
va på anna ternheim för någon vecka sedan. det va hur bra som helst. väldigt annorlunda jämfört med sist jag såg henne. mycket rockigare & framförde låtarna med en helt annan pondus. hon är grym!
fyllde år förra tisdagen & va på konsert då med. soweto gospel choir, en sydafrikans gospel grupp som var fantastiskt bra. jag gick därifrån helt upprymd. bör inspireras av människor som utstrålar sån livsglädje.
börjar se fram emot jul. att komma hem & träffa alla nära&kära igen. julafton med släkten & juldagen med fest&vänner.


jag kanske borde börja skirva här lite oftare så att jag slipper skirva stora uppsatser varje gång jag skriver.

nu ska jag laga lite kvällsmat.
ta hand om er.